Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

"Η κατάσταση στη νέα μας Επισκοπή στην Ουγκάντα"

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής


Ι. Επισκοπή ΓκούλουΟυγκάντα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Χριστός ανέστη!
Πέρασε ικανός χρόνος, ο οποίος με βοήθησε να μπορέσω να οργανωθώ καλύτερα και να δω την κατάσταση η οποία επικρατεί στην παρούσα φάση στην επαρχία μου, οπότε και επανέρχομαι με το γραμμα μου αυτό προς ενημέρωση και πληροφόρηση σας για τις ανάγκες της νεοϊδρυθείσας Επισκοπής μας Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας.
Οι πιστοί μας, είναι χαρούμενοι για την Νέα Επισκοπή τους και τον νέο τους επίσκοπο. Ακόμα θυμάμαι τις ένθερμες υποδοχές που μου έκαναν στις πρώτες εμφανίσεις μου στα μέρη τις Επισκοπής μας, στη Βόρεια Ουγκάντα και στην Ανατολική Ουγκάντα, σε όλες τις ενορίες και κοινότητες που μπόρεσα μέχρι τώρα να επισκεφτώ.
Η Επισκοπή μας απαρτίζεται από τις 2 πιο φτωχές περιοχές της χώρας. Την ανατολική Ουγκάντα με τη μεγάλη φτώχεια και την ξηρασία, αλλά και την Βόρεια Ουγκάντα που για αρκετά χρόνια βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα οι άνθρωποι ακόμη προσπαθούν να ξεπεράσουν τις συνέπειες του πολέμου. Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκαν σπίτια, και Ναοί.
Σιγά σιγά φτιάχνονται όλα από την αρχή μέσα από την αγάπη του κόσμου. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές μας είναι φτωχοί, οι απλοί Ναοί μας όλοι θέλουν ανακαίνιση, και μερικοί άλλοι ενώ κτίζονταν έμειναν ατελείωτοι.
Η Επισκοπή αποτελείται από 30 ιερείς, 50 κατηχητές, 19 Ναούς από τους οποίους 7 είναι εγκαινιασμένοι, 50 κοινότητες, 5 Ιατρικά κέντρα, και 7 σχολεία. Το δύσκολο έργο της Επισκοπής επιτελούν λίγοι ιερείς, οι οποίοι μένουν αρκετό καιρό χωρίς να λαμβάνουν κάποια οικονομική στήριξη, και αυτό δυσκολεύει πολύ το έργο μας.
Επί του παρόντος θα ήθελα να σας ενημερώσω, για μερικά μελλοντικά μου σχέδια και για τα οποία έχουμε άμεση ανάγκη για την συνέχιση του ιεραποστολικού μας έργου.

Ανάγκη Αρωγής για τη Βασικη Λειτουργία της Επισκοπής

Η Νέα μας Επισκοπή βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο της εγκατάστασης και οργάνωσής της. Η έλλειψη οικονομικών πόρων και στηρίξεως δυσκολεύει πολύ την οργάνωση και τις δραστηριότητές μας και μας προβληματίζει. Για αυτό σας μεταφέρουμε αυτό το αίτημα μας, ότι κάποια οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη των πολλών, βασικών και διαφόρων καθημερινών αναγκών της Επισκοπής και των ιερέων θα μας βοηθήσει πολύ, καθώς συνεχίζουμε την οργάνωσή μας.

Ανάγκη για Ιεραποστολικό Οίκο

Στην Επισκοπή μας δεν υπάρχει εγκατάσταση κτηρίου για διαμονή, και επίσης η έλλειψη χώρου γραφείου δυσχεραίνει πάρα πολύ την εδώ διακονία μου. Όταν έφτασα εδώ δεν είχα πού να μείνω, κάποιες φορές αναγκάστηκα να μείνω σε ξενοδοχείο, και άλλες φορές φιλοξενήθηκα, μέχρι πρόσφατα που νοίκιασα ένα σπίτι, το οποίο λειτουργεί και ως επισκοπικός οίκος αλλά και ως γραφείο της επισκοπής.
Βεβαία η λύση δεν βρίσκεται στο νοικιασμένο σπίτι αλλά στην κατασκευή ενός δικού μας κτηρίου στο κέντρο μας. Σκέπτομαι αρχικά να θεμελιώσουμε ένα κτήριο που θα έχει τον ρόλο του πνευματικού κέντρου στον καθεδρικό μας ναό, του Αγίου Λαυρεντίου, με το οποίο αρχικά μπορούμε να τελειώσουμε με το κομμάτι της διαμονής και του γραφείου μας, ώστε να μπορούμε να διαμένουμε και να λειτουργεί το γραφείο μας σε αυτό, μέχρι να μπορέσουμε να κτίσουμε ένα κανονικό επισκοπείο.

Άμεση αγορά Οικοπέδου

Υπάρχει άμεση ανάγκη αγοράς οικοπέδου, το οποίο συνορεύει με την έδρα της Επισκοπής μας στο Γκούλου, ούτως ώστε να έχουμε περισσότερο χώρο για να καλύψουμε με τα μελλοντικά μας σχέδια το Επισκοπείο. Επίσης επείγει να αγοράσουμε ακόμη ένα άλλο οικόπεδο δίπλα από το Ιατρικό κέντρο στο Γκούλου, και αυτό καθότι το ιατρείο μας εκεί τυγχάνει να είναι το μοναδικό ιατρείο της περιοχής και χρήζει επεκτάσεως διότι οι καθημερινές ανάγκες και η πληθώρα των ασθενών το επιβάλουν.
Αυτά τα δύο οικόπεδα ευχόμαστε να μπορέσουμε να τα πάρουμε σύντομα διότι σε ενάμιση μήνα το Γκουλου θα ανακηρυχτεί ξεχωριστό και ανεξάρτητο δημαρχείο στο κέντρο της Βόρειας Ουγκάντας, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των οικοπέδων.

Ξεκίνημα μιας νέας αγροτικής δραστηριότητας ως πηγής εσόδων του ιερού έργου

Λόγω της μεγάλης φτώχειας, η οποία μας εμποδίζει σε πολλά πράγματα, σκέπτομαι να αρχίσουμε την οργανωμένη αγροτική ενασχόληση στις περιοχές μας όπου έχουμε γη και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε, ή ακόμη και με αγορά γης για αυτόν τον σκοπό, π.χ. μπορούμε να καλλιεργήσουμε ή να φτιάξουμε ακόμη και φάρμες με ζώα. Ελπίζω ότι αν το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε σημαντική παραγωγή, η οποία θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πείνας, θα φέρει έσοδα για την Επισκοπή, και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους φτωχούς συνανθρώπους μας.

Ανάγκη για άνοιγμα πηγαδιών

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ανθρώπων μας στις περιοχές μας, είναι η έλλειψη νερού. Είναι αδύνατον να εφαρμόσουν το πότισμα στα χωράφια ή να βρουν νερό για τα ζώα όσοι ασχολούνται με κτηνοτροφία. Οι καημένοι περιμένουν μόνο το βρόχινο νερό και, όταν δεν βρέχει, δεν παράγουν καθόλου. Αλλά και για την γενική επιβίωση του λαού μας το νερό είναι αναγκαίο από όλες τις πλευρές.
Επί του παρόντος αυτές οι πέντε ανάγκες πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθούν.
Τελειώνοντας, θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω όλους για την ιεραποστολική μέριμνά σας, μέσα από την οποία βοηθιούνται πολλοί να βρούνε την Αλήθεια του Κυρίου, την Ορθοδοξία, αλλά και για την υλική βοήθεια που μπορούν πολλοί άποροι αδελφοί μας να βρουν εδώ, για να ζήσουν αξιοπρεπώς ως άνθρωποι του Θεού. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε εσάς αν καταφέρουμε να επιτύχουμε μερικά, αν όχι όλα από τα παραπάνω, και θα εύχομαι προσωπικά να έχετε πλούσια την ευλογία του Θεού στις ζωές σας.

Μετά της εν Κυρίω αγάπης,
† Ο Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας Σίλβεστρος

https://ierapostoles.gr/2019/07/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου