Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

 Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia 

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πόλη Δίρε Δάουα (Dire Dawa) της Αιθιοπίας ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Αναγνώστη κ. Γεώργιο Κωνσταντίν.
Στην άλλοτε ακμάζουσα Ελληνική Κοινότητα της Δίρε Δάουα και στον μεγαλοπρεπή ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, κατά την Ε' Κυριακή των Νηστειών.
Παρόντες το ευλογημένο "μικρόν ποίμνιον", το οποίο η Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία η παροικούσα στην Αιθιοπία πάντοτε φροντίζει να ενισχύει πνευματικά, εν όψει μάλιστα του επερχόμενου Αγίου Πάσχα.
Ο Προεδρεύων της Κοινότητας Εντιμ. κ. Γεώργιος Γεωργαλής εξέφρασε προς τον Σεβασμ. την χαρά και την ευγνωμοσύνη όλων για την διαρκή ποιμαντική φροντίδα που τους περιβάλλει.
Ο Σεβασμ. μνημόνευσε κατ' όνομα όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και από τα Ιερά Δίπτυχα άπαντες τους κεκοιμημένους, μεταξύ των οποίων τον μακαριστό πρώτο Πρόεδρο κυρό Στυλιανό Βολολάκο, κτήτορα του Ναού και Μεγάλου Ευεργέτου της παροικίας, όλους του διατελέσαντες προεφημερίους και τα μέλη της Κοινότητας.
Τέλεσε δε επί των τάφων τους, όπισθεν του Ιερού Βήματος, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση του Αρχιμ. Ιάσωνος Τσολάκου, του κτήτορα Στυλιανού Βολολάκου, των μακαριστών Παναγιώτου Γεωργαλή και Ελένης Παπατάκη.
Μετά το πέρας των ακολουθιών παρετέθη κέρασμα και διανεμήθησαν ευλογίες προς τους προσελθόντες.
Είθε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να ενισχύει τα μέλη του Σώματός Του, της Εκκλησίας Του, δωρίζοντάς τους πνευματική χαρά και προκοπή εν παντί. Αμήν!

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/ieramitropoliaksomis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου