Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Χειροτονία ιερέα στην μητρόπολη Β. Μαδαγασκάρης

 Ορθόδοξη Ιεραποστολή Β. Μαδαγασκάρης / Orthodox Missionary North Madagascar 

Νέος ιερέας. Άξιος.!!!
Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ Ιγνάτιος σε μια ακόμη χειροτονία ιερέα στην μητρόπολη Β Μαδαγασκάρης.
Η ιεροσύνη πηγάζει από το Χριστό, που είναι ο μόνος και μέγιστος Αρχιερέας μας.
Το χάρισμα της ιεροσύνης δόθηκε πρώτα στους αποστόλους, την ημέρα της Πεντηκοστής, δηλαδή δέκα μέρες μετά την ανάληψη του Χριστού, όταν εκείνοι έλαβαν την «επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος».
Οι απόστολοι, πηγαίνοντας σε πολλούς τόπους, χειροτονούσαν επισκόπους, δηλαδή πνευματικούς πατέρες και οδηγούς των χριστιανών κάθε περιοχής, κι έτσι, από γενιά σε γενιά, έφτασε ώς εμάς.
Η ιεροσύνη των ιερέων είναι η «ειδική ιεροσύνη», που την αποχτούν για όλη τους τη ζωή με χειροτονία από έναν κανονικά χειροτονημένο επίσκοπο. Έτσι, μπορούν να τελούν τα Μυστήρια της Εκκλησίας, φορώντας όμως απαραίτητα το σημαντικότερο κομμάτι της ιερατικής τους στολής, το πετραχήλι («επιτραχήλιο» = αυτό που μπαίνει πάνω στον τράχηλο). Τα κρόσσια του επιτραχήλιου συμβολίζουν τις ψυχές των χριστιανών, που για τη σωτηρία τους φέρει την ευθύνη ο ιερέας. Όπως δηλαδή το πετραχήλι κρέμεται μπροστά στο λαιμό του, έτσι και οι χριστιανοί «είναι κρεμασμένοι στο λαιμό του» και από τη σωτηρία της ψυχής τους εξαρτάται άμεσα και η δική του.

https://www.facebook.com/orthodoxi.ierapostoli.b.madagaskaris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου