Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Λίγα λόγια για την Ιεραποστολή, Β. Μαδαγασκάρη

 Ορθόδοξη Ιεραποστολή Β. Μαδαγασκάρης / Orthodox Missionary North Madagascar 

Με την ευκαιρία του νέου έτους λίγα λόγια για την ιεραποστολή, όπως την ζω, όπως την νιώθω και όπως προσπαθώ να την κάνω πράξη.
Πολλές φορές όταν ακούμε για ιεραποστολή φέρνουμε στο μυαλό μας εικόνες με εξαθλιωμένα από τη φτώχεια παιδάκια, που πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες, κυκλοφορούν γυμνά στους δρόμους και ξυπόλυτα χωρίς να γνωρίζουν την ύπαρξη παπουτσιών.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η οδυνηρή πραγματικότητα στην Αφρικανική Ήπειρο και κυρίως στην Μαδαγασκάρη. Η Μαδαγασκάρη είναι η δεύτερη πιο φτωχή χώρα του πλανήτη και για την οποία έχω προσωπική άποψη.
Όμως πολλές φορές και αυτές οι εικόνες είναι αδύναμες, λίγες και άχρωμες σχετικά με την πραγματικότητα που υπάρχει στη ζωή αυτών των ανθρώπων. Μια πραγματικότητα, που αδυνατεί να συλλάβει ο νους ενός μέσου ανθρώπου της εξελιγμένης Δύσης. Μια πραγματικότητα που αν δεν την ζήσεις δεν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος της τραγικότητας.
Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι το 98 τοις 100 των οικογενειών δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους. Επίσης το 97 τοις 100 δεν έχουν νερό στο σπίτι τους και ότι για να πιούν καθαρό νερό, θα πρέπει να περπατήσουν ξυπόλυτοι δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από έναν ήλιο καυτό, για να μεταφέρουν ένα κουβά νερό πάνω στο κεφάλι τους, για τις στοιχειώδεις ανάγκες του σπιτιού.
Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ καραμέλα, παιδιά που δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να βγάλουν το περιτύλιγμα της καραμέλας πριν την φάνε, παιδιά που συχνά μοιράζονται μια καραμέλα τέσσερα και πέντε μαζί, παιδιά που έχουν στερηθεί τα πάντα....
Τεράστιο το έργο των ιεραποστόλων που μέσα από αυτό το δύσκολο έργο τους, προσφέρουν αγάπη σε όλες τις μορφές της και μέσω αυτής της ανιδιοτελούς αγάπης, προσπαθούν να φανερώσουν το πρόσωπο του Μεγάλου Θεού, το πρόσωπο του Χριστού.
π. Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/orthodoxi.ierapostoli.b.madagaskaris/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου