Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Τανζανία (Φεβρουάριος 2013)Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Τανζανία (photos)
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/02/2013, 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2013, 13:19
Την Κυριακή, 17η Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β', εόρτασε τα ονομαστήριά του με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Νταρ ελ Σαλαάμ της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος βρίσκεται σε ποιμαντική περιοδεία και συλλειτούργησε με τους Σεβ. Μητροπολίτες Μουάνζας κ. Ιερωνύμου και Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου.


Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη, παρέστησαν σύσσωμη η Ελληνική παροικία, αλλά και πλήθος Τανζανών, Ρώσων, Ουκρανών, Σέρβων και Ρουμάνων χριστιανών, καθώς και μέλη του πληρώματος του ρωσικού Αντιτορπιλικού Marshal Shaposhnikov.


Επίσης, παρευρέθησαν ο Αποστολικός Νούτσιος του Βατικανού στην Τανζανία, πολλοί Διπλωμάτες ορθοδόξων χωρών, ενώ τους ύμνους απέδωσαν με τέλειο βυζαντινό ύφος ο χορός των ιθαγενών ιεροψαλτών σε ελληνικά και σουαχίλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου