Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Μητροπολίτης Μουάνζα στην Λαμία (Απρίλιος 2013)

3 Απριλίου, 2013
ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

 
Κείμενο Ι.Μ. Φθιώτιδος
 
Διήμερη επίσκεψη στην Μητρόπολή μας την Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Απριλίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος ευρισκόμενος στην Ελλάδα για λίγες ημέρες.

Τον άγιο Μουάνζα υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με αγάπη και ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πρόοδο των εργασιών αποπερατώσεως του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Μουάνζα.

Την Τρίτη το πρωί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μίλησε ο Αφρικανός Μητροπολίτης σε σύναξη των Ιερέων της Λαμίας για τα θέματα της Ιεραποστολής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην ενάσκηση της διακονίας του με τους ειδωλολάτρες και μάγους καθώς επίσης και για την συνεχή προσέλευση στην Ορθοδοξία πολλών γηγενών. Οι Ιερείς με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Ιερωνύμου και έθεσαν πολλά ερωτήματα για την εκεί εκκλησιαστική, κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου ο Σεβασμιώτατος Μουάνζα έδωσε συνέντευξη στην δημοσιογράφο του «STAR Κεντρικής Ελλάδος» κα. Ιωάννα Καραγιάννη και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος για την μεγάλη προσφορά της ανεγέρσεως του Μητροπολιτικού Ναού στην έδρα της Μητροπόλεως Μουάνζα και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον ίδιο τον Ποιμενάρχη μας για την πατρική συμπαράστασή του στον χώρο της Ιεραποστολής.

Εν συνεχεία συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη μας μετέβη στην Στυλίδα και επισκέφτηκε πρώτα τον Μεγάλο Ευεργέτη κ. Αργύρη Πετρή, τον οποίο συνεχάρη για την προσφορά του και μετά το Γηροκομείο στο οποίο επισκέφθηκε τους τροφίμους κατακοίτους, στα δωμάτιά τους και τους προσέφερε την ευλογία του.

Σε συγκινητικό κλίμα οι γέροντες υπεδέχοντο τον Σεβασμιώτατο Ιερώνυμο και με πηγαία αγάπη τον ευχαρίστησαν για την τιμή της επισκέψεώς του.

Τελευταίος σταθμός ήταν η Εκκλησιαστική Σχολή στην οποία υποδέχθηκαν τους δύο Αρχιερείς η Διευθύντρια κα. Παναγιώτα Παπακώστα, οι Καθηγητές, το προσωπικό και οι μαθητές στους οποίους μίλησε ο κ. Ιερώνυμος στην μεγάλη αίθουσα τελετών για την αξία της Ιεραποστολής και ευχήθηκε για την περίοδο της νηστείας πρόοδο και ωφέλεια ψυχής.


Μετά το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μουάνζα κ. Ιερώνυμος ανεχώρησε για την Αθήνα αφού προηγουμένως στο Μητροπολιτικό Μέγαρο μαζί με τον Ποιμενάρχη μας συντόνισαν τις ενέργειες συγκεντρώσεως και αποστολής του εξοπλισμού και όλων όσων χρειάζεται ένας Μητροπολιτικός Ναός για να τεθεί εις κοινήν λατρείαν.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος αποχαιρετώντας τον κ. Ιερώνυμο του υποσχέθηκε, ότι θα είναι πάντοτε μαζί με ολόκληρη την Μητρόπολη Φθιώτιδος αρωγός στο θεάρεστο Ιεραποστολικό του έργο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου