Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα στήριξης των παιδιών της Κένυας



Από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής:

To thrama ton Mikron Pethion2

Καθηµερινά ζούµε το µεγάλο δράµα των µικρών παιδιών. Στις δικές µας κοινωνίες ορισµένα πράγµατα είναι δεδοµένα. Το παιδί το δικό µας µεγαλώνει µέσα στο περιβάλλον του και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πρέπει να του προσφερθεί η απαραίτητη τροφή από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φυσιολογική κατάσταση. Εδώ, όµως, στην Αφρική, τα πράγµατα διαφέρουν. Τα παιδιά ξυπνούν το πρωί και πηγαίνουν το βράδυ να κοιµηθούν νηστικά, κανείς δεν τους εγγυάται ότι θα έχουν την απαιτούµενη τροφή.
Έτσι η Ιερά Μητρόπολη Κένυας, µέσα στα διάφορα προγράµµατά της, εφάρµοσε ένα ειδικό πρόγραµµα επισιτισµού των παιδιών και όχι µόνο: ανέλαβε µια σταυροφορία διάσωσης των µικρών παιδιών, όχι µόνο για καθηµερινό φαγητό, δηλ. πρωινό και γεύµα, αλλά και ευκαιρίες µόρφωσης των µικρών µε την καταβολή €20 το µήνα.
Η προσπάθεια αυτή βρήκε ανταπόκριση και σήµερα το πρόγραµµα αυτό έχει επεκταθεί σ’ όλη την επικράτεια της χώρας. Οι δικοί µας άνθρωποι έκαναν τις πιο δυνατές προσπάθειες και στάθηκαν δίπλα µας, για να σώσουµε όσο γίνεται περισσότερες ψυχές και να ανακουφίσουµε τα παιδιά µας, που ζουν κάτω από δύσκολες, ή ακόµα, ακατανόητες συνθήκες. ∆εν υπάρχουν συνθήκες καλές για τα παιδιά. Γι ’ αυτό µε το πρόγραµµα αυτό η Ιερά Μητρόπολη Κένυας προσπάθησε να δώσει ένα µήνυµα ελπίδας και βεβαιότητας ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωµα να ζήσουν και να µορφωθούν.

 
Κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη, µε διάφορες ευκαιρίες, διοργανώνει γεύµατα για τα παιδιά, εκτός από το καθηµερινό. Έτσι, φέτος, τα Χριστούγεννα, µαζεύτηκαν στην αυλή της Μητρόπολης, εκτός από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δηµοτικού και τα παιδιά της φτωχογειτονιάς µας, για ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο φαγητό και όχι µόνο. Προσφέρθηκαν αναψυκτικά και το κάθε παιδάκι πήρε και ένα µικρό χριστουγεννιάτικο δώρο και µαζί γραφική ύλη, τετράδια, µολύβια κ.τ.λ.
Μια µητέρα µε δύο ανήλικα παιδάκια πλησίασε τον Επίσκοπο και του εξοµολογήθηκε ότι το φαγητό που τους προσφέρθηκε τη µέρα των Χριστουγέννων ήταν το µοναδικό που είχαν τη δυνατότητα εκείνη τη µέρα να φάνε, διαφορετικά, µέρα των Χριστουγέννων, νηστικά θα έµεναν.
Οι προσπάθειες και τα προγράµµατα της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας θα συνεχισθούν κάτω από τις σηµερινές δύσκολες οικονοµικές κρίσεις. ∆εν πρέπει να αφήσουµε τα παιδιά να υποφέρουν και να δυστυχούν. Πρέπει µε κάθε τρόπο να καταβάλουµε προσπάθειες να βεβαιωθούµε ότι τα παιδιά δε θα κοιµούνται νηστικά.
Έτσι µε τον τρόπο αυτό θα µπορέσουµε να στηρίξουµε, να ενθαρρύνουµε και να δώσουµε ελπίδα στα απροστάτευτα αυτά παιδάκια, που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και περιµένουν χέρι βοήθειας, για να συνεχίσουν κι αυτά τον ωραίο τους προορισµό πάνω στον πλανήτη µας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας

http://ierapostoles.gr/2013/04/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%ad/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου