Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Νιγηρίας

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr












Τη Κυριακή Ε΄των Νηστειών (21/4/2013) ένας νέος κληρικός προστέθηκε στη δύναμη της Μητροπόλεως Νιγηρίας. Πρόκειται γιά το νέο διάκονο π. Ανδρέα τον οποίο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, στο Λάγκος.
Ο νέος διάκονος είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και συντηρείται από την προσωπική του εργασία. Προέρχεται από μιά ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της χώρας, την Πολιτεία Δέλτα, την πλέον πλούσια περιοχή της Νιγηρίας, όχι μόνο σε πετρέλαιο αλλά και σε κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές ανισότητες.



Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του τόνισε στο νέο κληρικό ότι καλείται να δώσει τη μαρτυρία του Ευαγγελίου μέσα σἐ ένα αντικειμενικά δύσκολο και πειρασμικό περιβάλλον, όπου η συστράτευση, με όποιο κόστος, με τους αδύναμους αδελφούς δεν είναι επιλογή και ότι ο αγώνας γιά το ψωμί του αδελφού,γιά δημοκρατία, ισονομία, δικαίωμα στην εκπαίδευση και την υγεία, αλλά και γιά ένα ανθρώπινο περιβάλλον είναι ζήτημα πνευματικό, είναι αγώνας γιά φανέρωση της Βασιλείας του Θεού στο εδώ και τώρα. Του ζήτησε να παλέψει σθεναρά το μεγάλο πειρασμό που ελλοχεύει στην Εκκλησία, αυτόν του χρήματος και της εξουσίας. Τον παρότρυνε να έχει μιά σωστή και ισορροπημένη οικογειακή ζωή χαιρόμενος το δώρο που ο Θεός του χάρισε, τον έγγαμο βίο, που είναι τελικά κάλεσμα.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε γεύμα στην τράπεζα του Ησυχαστηρίου του Αγίου Αντωνίου στην οποία παρεκάθησαν, οι πατέρες, ο νεοχειροτονηθείς, οι καθηγητές της Εκκλ. Σχολής της Μητρόπολης και ο Σεβασμιώτατος. Ο νέος διάκονος θα υπηρετήσει στον Ιερό Ναό του Απ. Παύλου, στην κωμόπολη Oyede της Πολιτείας Δέλτα.

http://www.amen.gr/article13496
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου