Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ στον Υπ. Παιδείας του Κονγκό

Romfea.gr
gkamp
 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Εξοχώτατο κ.Alexandre Honoré Paka, Κυβερνήτη της περιφερείας Pointe Noire του Κονγκό.


Εν συνεχεία, μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζαβίλ, όπου συναντήθηκε με τον Εξοχώτατο Υπουργό Παιδείας κ.Hellot Matson Mampouya.
Κατά την συνάντηση, στην οποία παρίστατο και ο Εντιμότατος κ.Νικόλαος Περρής, Πρόξενος της Ελλάδος στην Δημοκρατίας του Κονγκό, ο Θεοφιλέστατος ενημέρωσε τον κ.Υπουργό για το πολυσχιδές ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Αφρική, μετέφερε τις ευχές της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β’ και συζήτησε εκτενώς με τον Εξοχ. κ. Matson Mampouya για την λειτουργία των Eκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» της Ιεράς Επισκοπής, στα οποία φοιτούν 347 κονγκολέζοι μαθητές και μαθήτριες και την συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο προς περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τοπικής Εκκλησίας επ’ ωφελεία της νεότητος.


Ο κ.Υπουργός εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επίσημη επίσκεψη του Μακ.Πατριάρχου στο κράτος του Κονγκό τον Οκτώβριο του παρελθόντος έτους 2012 και διεβεβαίωσε τον Θεοφ.Επίσκοπο Μπραζαβίλ για την αγαστή συνεργασία και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Επισκοπής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.


Ακολούθως, ο Θεοφιλ.κ.Παντελεήμων επεσκέφθη προσκυνηματικώς τον ορθόδοξο Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ, ενώ το βράδυ της ιδίας ημέρας επέστρεψε στην συμπρωτεύουσα Pointe Noire, όπου και η έδρα της Ιεράς Επισκοπής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου