Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μήνυμα από την Κένυα... "Ιεραποστολή επί πιστώσει"

Από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής:

Ιεραποστολή επί πιστώσει
 
 
Αγαπητοί αδελφοί,
Χαίρετε και αγαλλιάσθε εν Κυρίω. Θα ήθελα κατ αρχήν να σας ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας για το πρόσφατο συγχαρητήριο γράµµα σας προς την αναξιότητά µου µε την ευκαιρία συµπλήρωσης είκοσι χρόνων αρχιερατικής διακονίας στο χώρο της Αφρικανικής ηπείρου. Όλα αυτά τα χρόνια, η Αδελφότητά σας µάς ευεργέτησε ποικιλοτρόπως, όχι µόνο χρηµατικά αλλά και µε τη δηµοσίευση κειµένων µου στο περιοδικό σας, από την εποχή που ήµουν ακόµη λαϊκός. Όλα γίνονται προς δόξαν Θεού και της Εκκλησίας Του.
Σηµειώνω τις ταπεινές µου σκέψεις, σήµερα, και κάνω µια ιδιαίτερη παράκληση προς όλους σας. Πρώτη φορά στην πορεία της Ιεραποστολής µας εδώ, στην Αφρική, δεν πληρώσαµε τους ιερείς µας ούτε τους δώσαµε το καθιερωµένο χριστουγεννιάτικο δώρο. Για τρεις, τώρα, µήνες, δεν πληρώθηκαν όχι µόνο οι ιερείς αλλά και οι υπάλληλοι µαζί µε τους καθηγητές των σχολείων µας, εξ ών αναφέρω εκείνους της Πατριαρχικής µας Σχολής, του Διδασκαλικού Κολλεγίου και του Δηµοτικού µας, που όλα βρίσκονται και λειτουργούν στην αυλή της Μητροπόλεως.
Δε θα µπορούσα να διανοηθώ ότι µια µέρα, ύστερα από περισσότερα από τριάντα χρόνια, θα µπορούσα να γράψω έναν τέτοιο τίτλο. Τούτο σηµαίνει ότι φθάσαµε, πια, σε µια κρίσιµη κατάσταση από οικονοµικής άποψης, αφού, σήµερα που σας γράφω, τόσο στην Πατριαρχική Σχολή όσο και στο Δηµοτικό, τρώµε καθηµερινά εξ ολοκλήρου «επί πιστώσει». Δηλαδή δεν πληρώσαµε τους ανθρώπους που µας µαγειρεύουν καθηµερινά, για να λειτουργούµε άνετα.
Είναι δυνατόν; Κι όµως οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πόσο συνεπείς ήµαστε µέχρι τώρα µε τις υποχρεώσεις µας, γι” αυτό και µας ανέχονται και σιωπούν, µε την ελπίδα ότι, όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, κάποιος δωρητής θα συγκινηθεί και θα µας απαλύνει τον πόνο και τη στεναχώρια µας.
Η Ιερά Μητρόπολη Κένυας θεωρείται και είναι η µεγαλύτερη στην Αφρικανική ήπειρο. Επιγραµµατικά, υπενθυµίζουµε ότι έχουµε 300 ενορίες, 250 ιερείς, 30 Δηµοτικά και Νηπιαγωγεία, 15 Γυµνάσια-Λύκεια, 30 ιατρικά κέντρα, µία Πατριαρχική Σχολή µε ιεροσπουδαστές από πολλές χώρες της Αφρικανικής ηπείρου κι ένα διδασκαλικό κολλέγιο. Όλα λειτουργούν µε την άµεση φροντίδα και πνευµατική καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.
Ζητώ, λοιπόν, παρακλητικά την άµεση στήριξή σας, ιδιαίτερα στο θέµα της µισθοδοσίας των κληρικών µας, έστω και πενήντα ευρώ ή εκατό, αν µπορείτε, το µήνα, για να µπορέσουµε να αναπνεύσουµε λιγάκι, ή οτιδήποτε κρίνετε εσείς κατορθωτό από µέρους της Αδελφότητάς σας.
Ευελπιστούµε ότι, µε τη χάρη και βοήθεια του Θεού, θα γίνετε οι καλοί Σαµαρείτες, για να µας στηρίξετε, ούτως ώστε να συνεχίσουµε το έργο µας, που είναι έργο αγάπης, θυσίας και προσφοράς προς τους αδελφούς µας της Κενύας.
Σας ευχαριστούµε εκ των προτέρων για τη συµβολή σας και την αγάπη σας.
 
Μετ'  ευχών και πολλής εν Κυρίω αγάπης,
† Ο Κενύας Μακάριος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου