Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Νέος Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας) κ. Νάρκισσος

narkissos


pyramisnews.gr

Ένας από τούς πιο νέους αλλά και ιδιαίτερα ικανούς Μητρποπολίτες, τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας (Γκάνας) κ. Νάρκισσο, επέλεξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ για να τόν τοποθετήσει στο νευραλγικό πόστο του Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Αλεξάνδρεια.
 
Ο κ. Νάρκισσος, προέρχεται από την Ιορδανία. Μεταβαίνοντας στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Εκκλησία της Ελλάδος και πριν από λίγα χρόνια ενετάχθη στο ιεραποστολικό Πατριαρχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, όπου ως κληρικός υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια, πριν εκλεγεί Μητροπολίτης Νουβίας (Σουδάν) και στη συνέχεια Άκκρας (Γκάνας).

Καθότι η μητρική του γλώσσα είναι η αραβική αλλά και με δεδομένο ότι τα πολλά χρόνια προσφοράς του και έργου του στην Ελλαδική Εκκλησία τόν έχουν κάνει άριστο γνώστη της ελληνικής γλώσσας, αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και φυσικά και του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στους αραβόφωνους φορείς.
  
Η θέση του θα είναι σημαντική, γιατί θα εκπροσωπεί τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο στην Αλεξάνδρεια, ενώ θα είναι και ο Διευθυντής των οικονομικών του Πατριαρχείου, συμβάλλοντας και στην καλύτερη διοργάνωση των Διοικητικών Υπηρεσιών και του έργου του Παλαίφατου Πατριαρχείου.

Ο κ. Νάρκισσος διαδέχεται τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο οποίος από το περασμένο έτος αναβαθμίστηκε σε Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο.  

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/neos-patriarxikos-epitropos-alexandreias-o-akkras-narkissos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου