Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Συνεργασία Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου για τα θέματα που απασχολούν τους Αποδήμους









 pyramisnews.gr


Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξε στις 21 Αυγούστου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου για θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου.

«Οι αγώνες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας έχουν προσφέρει πολλά, και ιδιαίτερα στους Αποδήμους Κυπρίους. Σας ευχαριστούμε για ό, τι κάνετε για την Κύπρο, και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, δηλώνουμε το «παρών», τόνισε ο κ. Φωτίου.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ξεκινάει ένας δομημένος διάλογος μεταξύ της υπηρεσίας του και του Παλαίφατου Πατριαρχείου για την οριοθέτηση και επίλυση όλων όσων προβλημάτων απασχολούν τους Αποδήμους στην Αφρική.

Από την πλευρά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος τόνισε ότι σε κάθε γωνιά της Μαύρης Ηπείρου συναντά Αποδήμους Κυπρίους, τονίζοντας με ικανοποίηση ότι απολαμβάνει της συμπαράστασής τους στη δημιουργία σχολείων και νοσοκομείων, διότι «ο Κύπριος, όπου και αν εβρέθηκε, δεν εξέχασε την πατρίδα του, τη γλώσσα του, την ιστορία του, τα σχολεία του, τις εκκλησιές του…», ενώ όλοι βοηθούν στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Αποκάλεσε μάλιστα τον κυπριακό λαό ως τους «Κυρηναίους», που έρχονται πάντοτε να βοηθήσουν το έργο του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Τέλος, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, που βρίσκεται στην Κύπρο και με την ευκαιρία του Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, ευχαρίστησε τον κ. Φωτίου, τον Κύπριο Πρέοδρο και την Κύπρο για τη στήριξη που παρέχουν στην ανέγερση ενός κέντρου του Πατριαρχείου για τους Αποδήμους στο Γέρι της Λευκωσίας. 

 http://pyramisnews.gr/synantisi-patriarxi-me-foti-fotiou-gia-tous-apodimous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου