Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Απονομή πτυχίων στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Κογκό

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ






















Με την ευχή "Πορευθέντες μαθητεύσατε παν το Κογκό, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα Του Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν"  κατευόδωσε την Κυριακή 30 Ιουλίου το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Κογκό τους νέους πτυχιούχους Θεολόγους του, απονέμοντας μετά από πενταετή σπουδή και δοκιμασία τα πτυχία τους, με την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄.

Το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Θεολογικής Σχολής "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης" Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρο, τον και Πρύτανη της Θεολογικής Σχολής, πλαισιούμενον από τον Πρωτοσύγκελλό του αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Τσιτσιβό , Ιερείς της Μητροπόλεως Κινσάσας αλλά  και από φοιτητές  Ιερείς της Μητροπόλεως Κατάγκας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των  καθηγητών της σχολής. Ιδιαίτερα μνημονεύθηκε η αείμνηστη Μαρία Καζαμία η οποία διατέλεσε καθηγήτρια των πτυχιούχων. Επίσης του δωρητού του οικοπέδου της σχολής Κωνσταντίνου Σοφιάδη αλλά και όλων των κεκοιμημένων  δωρητών και ευεργετών του Πανεπιστημίου. Εις τον δεξιό χορό έψαλλαν οι νέοι πτυχιούχοι ενώ τον αριστερό  κατέλαβαν οι υπόλοιποι φοιτητές της σχολής.
 
Παρευρέθησαν εις την Θεία Λειτουργία,  και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση απονομής των Πτυχίων, οι  Εξοχώτατοι, ο  Πρέσβης  της Ελληνικής Πολιτείας στο Κογκό κ. Γεώργιος Παπακώστας   ο επιτετραμμένος του Κογκό στην Αθήνα κ. Ntika Booto Henri Beniamin, και οι αξιοτίμοι, ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας κ. Γεράσιμος  Ντούνης , μετά της συζύγους του κυρίας  Παρασκευής και ο Δήμαρχος  της Mont-Ngafula κ. Olivier Saya Mandjia. Οι παριστάμενοι υψηλοί επισκέπτες απηύθυναν  επίκαιρο χαιρετισμό και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την άρτια οργάνωση της σχολής, για τις κτιριακές της υποδομές, για το εκπαιδευτικό της σύστημα  τις επιδόσεις των φοιτητών αλλά και για τις χορωδίες, όπου  οι φοιτητές  με τις ωραίες τους φωνές κατέπληξαν  την ομήγυρη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου