Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

 
 
 
 
 
Την 29η Αυγούστου 2017, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β', χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον ομώνυμο ανακαινισθέντα ιστορικό Ιερό Ναό, εντός του πάλαι ποτέ «Κοτσίκειου» Ελληνικού Νοσοκομείου στην Αλεξάνδρεια. Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν αρκετοί πιστοί, που ευλαβούνται τον Βαπτιστή.
Στην συνέχεια, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο, τον Αιγύπτιο ιεροσπουδαστή κ.Άσραφ Ναμπίρ Hosin Bayoouk, μαζί με τον αδερφό του π. Θεόδωρο, ιερέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Αραβόφωνο ποίμνιο της περιοχής Μανσούρα, από όπου κατάγονται.
Μετά από συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος χειροθέτησε τον Ιεροσπουδαστή κ. Bayoouk σε Αναγνώστη, εντός του Πατριαρχικού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων. Ο χειροθετηθείς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται για σπουδές στην Ρωσία, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και την έγκριση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας, στην Θεολογική Ακαδημία του Αγίου Σεργίου.
Ευχή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου είναι, μετά τις σπουδές του, ο κ.Bayoouk ως αραβόφωνος πιστός, να διακονήσει το αραβόφωνο ποίμνιο και τους Ρώσους Ορθοδόξους που βρίσκονται ή που έρχονται στην Αίγυπτο, τελώντας την Λατρεία της Εκκλησίας στην γλώσσα τους.
Τέλος, ο Μακαριώτατος τους αποχαιρέτησε, ευχόμενος στον ιεροσπουδαστή καλές σπουδές, καλή διακονία ως Αναγνώστης της Εκκλησίας και μελλοντικά ως κληρικός της Εκκλησίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου