Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β: «Η Αλεξανδρινή Εκκλησία διακονεί πάντοτε την ορατή Διορθόδοξη Ενότητα»



Εκδηλώσεις στο Μαυροβούνιo για τους Νεομάρτυρες της Τσαρικής οικογένειας Νικολάου Β' Ρομανώφ
Επί τη ευκαιρία τετραήμερων εκδηλώσεων (19 - 22 Μαϊου) για τους Νεομάρτυρες της Τσαρικής Οικογένειας Νικολάου Β' Ρομανώφ, που οργάνωσε από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Κοινωνία, έγιναν Αρχιερατικά Συλλείτουργα, εκθέσεις ιστορικών φωτογραφιών, αποκαλύψεις μνημείων και Διαλέξεις, στις μεγάλες πόλεις και σταιστορικά Μοναστήρια του Μαυροβουνίου.
Στο Πατριαρχικό του Μήνυμα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β' τόνισε ότι «το άγιο αίμα των Μαρτύρων από την Αρχαία Εκκλησία έως και των ημερών μας, ποτίζει αενάως το Δένδρο της ορατής ενότητας της Ορθοδοξίας».
Επικεφαλής των εκδηλώσεων ήταν ο τοπικός Ποιμενάρχης και γνωστός Κορυφαίος Ορθόδοξος Θεολόγος Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόγχιος Ράντοβιτζ, με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Αλεξανδρινού Προκαθημένου επί των εξωτερικών υποθέσεων Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, των Ρώσων Αρχιερέων κ. Αυγουστίνου και κ. Μιχαήλ και των Σέρβων Αρχιερέων κ. Λουκιανού, κ. Ιωαννικίου και κ. Κυρίλλου, ως επίσης και Επισκεπτών από τη Ρωσία και Τοπικών παραγόντων. Στην έναρξη των εκδηλώσεων διαβάστηκε στα σερβικά και στα ρωσικά το Πατριαρχικό Μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β', με ταυτόχρονη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση στο εθνικό δίκτυο της Χώρας μέσω του Εκκλησιαστικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β', μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «οι Νεομάρτυρες της Τσαρικής Οικογένειας του Νικολάου Β' Ρομανώφ μας ενώνουν όπως μας ενώνουν οι άγιοι Μάρτυρες της Αρχαίας Εκκλησίας. Η προβολή της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας προβάλλει επιτακτική στις ημέρες μας, γι' αυτό θα πρέπει να συσφίξουμε τις μετ' αλλήλων σχέσεις μας ως Μελών ενός και του αυτού Σώματος, τουτέστι της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, η οποία κατέχει ανόθευτο και απαραχάρακτο τον θησαυρό της πίστεως, της αγάπης και της ελπίδας». «Αυτήν την εν Κυρίω ενότητα», υπογράμμισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, «πρέπει να διακονούν όλες οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, φυλάσσοντας την αποστολική επιταγή “τηρείν την ενότητα του Πνεύματος” (Εφεσ. δ',3), ενωμένες εν αγάπη, η οποία κατά τον Απόστολο Παύλο είναι “σύνδεσμος της τελειότητος” (Κολ. γ',14), παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο η μικροφιλοτιμία, στο όραμα του μεγάλου σκοπού: να δώσει φωτεινή και διαυγή τη μαρτυρία Της στον ανήσυχο σύγχρονο κόσμο».
 
Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου