Κυριακή 27 Μαΐου 2018

O Έλληνας γιατρός που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην Ιεραποστολή της Ι. Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως (Τανζανία)

Ένας Έλληνας γιατρός που πήγε για πρώτη φορά το 2013 στην Τανζανία της Αφρικής, για να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του συμμετέχοντας εθελοντικά στην ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως, ετοιμάζεται να επισκεφτεί ξανά την ίδια χώρα.
Παράλληλα θα πάει και στην Ουγκάντα, το 2019, προκειμένου να συνεχίσει την ανθρωπιστική του δράση.
Πρόκειται για τον αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο ΑΠΘ, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος τιμάται για το ανθρωπιστικό του έργο με το Βραβείο Αριστείας Ιατρο-κοινωνικού Έργου και Προσφοράς που του απονέμει η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.
Ο κ. Θεοδωρίδης, το 2013, πήγε στην περιοχή της κοινότητας Kidamali, της επαρχίας Iringa στην κεντρική Τανζανία, όπου δραστηριοποιείται η Ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον τοπικό πληθυσμό, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε μετατραπεί σε ιατρείο, όπου και εξετάζονταν ασθενείς.
Επίσης, πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις σε δύσβατα και απομονωμένα χωριά, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού.
Η ανθρωπιστική δράση του δεν περιορίστηκε μόνο στην παροχή ιατρικής περίθαλψης αλλά περιελάμβανε και τη συμμετοχή του στην επίβλεψη των κοινωφελών έργων της ιεραποστολής και συγκεκριμένα στην πορεία ίδρυσης και λειτουργίας σχολείων, ορφανοτροφείων, ιερών ναών και γεωτρήσεων για καθαρό πόσιμο νερό.
Επιπλέον, προσέφερε υπηρεσίες στη διανομή ειδών ένδυσης και τροφίμων στους κατοίκους μιας από τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη ενώ κάθε απόγευμα συμμετείχε στην προετοιμασία του συσσιτίου για τα παιδιά της περιοχής.
Ο κ. Θεοδωρίδης τον Φεβρουάριο του 2019 θα πάει στην Ουγκάντα, ενώ τον Ιούνιο του ιδίου έτους θα ξαναπάει στην Τανζανία, για να συνεχίσει την πλούσια ανθρωπιστική του δράση.
Η τελετή Απονομής Βραβείων Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πηγή: Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ο μαιευτήρας που έστησε αυτοσχέδιο ιατρείο στην Τανζανία [εικόνες] | iefimerida.gr 

http://www.iefimerida.gr/news/417107/theodoros-theodoridis-o-maieytiras-poy-estise-aytoshedio-iatreio-stin-tanzania-eikones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου