Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

"Αρχιερατική Θ.Λειτουργία και Δοξολογία επί τη εορτή των Αγίων Αναργυρων και την Εθνική Επέτειο..." Ζάμπια

 Orthodox Metropolis of Zambia

"Φωτοστιγμές από τη σημερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή των Αγίων Αναργυρων Κοσμά και Δαμιανου και την Εθνική Επέτειο της " 28ης Οκτωβρίου 1940".

Για τις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Αυτή η ημέρα συμβολίζει τη δυναμική του ελεύθερου κόσμου έναντι του φασισμού και αποτελεί την πρώτη νίκη των Συμμάχων απέναντι στον Άξονα. Κι αυτό το κατάφεραν
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αυτή των Αγίων Αναργυρων Κοσμα και Δαμιανου και της Επετείου του Έπους του '40 στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια.
Σημερα Κυριακή,1η Νοεμβρίου 2020, στον Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα τελέστηκε Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.Ιερουργουντος του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Ζαμπιας κ Ιωάννου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο .
Το μήνυμα του κ. Κωνσταντινου Βλαση Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, καθώς και τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια κ Μιχαήλ Κρούπνικ.
Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε αγιασμος , η κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στο προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας καθως και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Κοινότητας."

Περισσότερα... Orthodox Metropolis of Zambia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου