Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

"ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΦΡΟΥΜΕΝΤΙΟΥ"

 Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia


"ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΦΡΟΥΜΕΝΤΙΟΥ.

Εορτάθηκε σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2020, στην Αδδίς Αμπάμπα της Αιθιοπίας και στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, η μνήμη του Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού, προστάτου και μεγάλου Ιεραποστόλου της Αβησσυνίας.
Με την τιμητική παρουσία της Ελληνίδος Πρέσβειρας στην Αιθιοπία, Εξοχ. κ. Άννας Φάρρου, της Εριτιμ. Διευθύνουσας του Προξενικού Γραφείου κ. Όλγας Τζωρτζάτου, του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημητρίου Συκά, του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως "Ολυμπιακός" κ. Αθανασίου Ρούσσου, Διευθυντών, εκπαιδευτικών και μαθητών των Ελληνικών Κοινοτικών Σχολείων και ολίγων πιστών που προσήλθαν στο Ναό, αφού λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπεται η παρουσία πολλών εντός αυτού.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμ. του Θρόνου π. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης.
Προ της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας ενώ μετά το πέρας Αυτής πραγματοποιήθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Καισαρείας κυρού Πέτρου, του από Αξώμης.
Ο π. Χρυσόστομος μετέφερε προς τους πιστούς και τους φίλους του μεταστάντος Ιεράρχου κυρού Πέτρου, τα συλλυπητήρια του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύντομη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φρουμεντίου και τελέσθηκε δέηση ενώπιον αυτής υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας, ενισχύσεως του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ιάσεως των ασθενούντων και αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπ' αυτής κεκοιμημένων.
Ακολούθως παρετέθη κέρασμα στον κήπο έξωθεν του Καθεδρικού Ναού, το οποίο προσέφεραν ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως "Ολυμπιακός"

https://www.facebook.com/ieramitropoliaksomis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου