Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

"ΟΓΔΟΗ ΕΠΈΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ"

 Παντελεήμων Αράθυμος


"ΟΓΔΟΗ ΕΠΈΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Με σεμνότητα και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε την Κυριακή 29η Νοεμβρίου 2020, η όγδοη επέτειος της εις Επίσκοπον παμψηφεί εκλογής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (21η Νοεμβρίου 2012) και της αρχιερατικής χειροτονίας (2α Δεκεμβρίου 2012) του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος.
Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Καθεδρικό Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Αιδεσ. Πρωτ. κ.Μάξιμος Oumba, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Μπραζαβίλ, ο οποίος ανεφέρθη στην εν γένει μεγάλη πρόοδο που συνετελέσθη στην τοπική Εκκλησία κατά την διαρρεύσασα οκταετία, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του Χριστεπωνύμου Πληρώματος προς τον Ποιμενάρχη του. Κατά την ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέφερε:
«Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Με μεγάλη συγκίνηση τελέσαμε σήμερα τη Θεία Λειτουργία επί τη επετείω της συμπληρώσεως των οκτώ ετών της Αρχιερατείας μας. Δοξάζουμε τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, τον μόνον Αληθινό Θεό, που μας αξίωσε να έχουμε την τιμή αλλά και την τεράστια ευθύνη να γίνουμε ο πρώτος Ποιμενάρχης μιας Εκκλησίας γεμάτης από ακλόνητη πίστη και διάθεση για δυναμική δημιουργία και αδιάλειπτη ενότητα..."

Συνέχεια... https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου