Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

"Αδυνατούμε να λειτουργήσουμε οποιοδήποτε κοινωφελές ίδρυμα χωρίς την στήριξή σας..." Μαλάουι - Ιεραπόστολος

 Ιεραπόστολος


"Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από τον Επίσκοπο του Μαλάουι κ. Φώτιο, μια επιστολή που πραγματικά σε παρακινεί να αναλογιστείς την προσωπική σου ευμάρεια και ευδαιμονία σε αντίθεση με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων του Τρίτου Κόσμου... Ανθρώπων που λιμοκτονούν και πεθαίνουν αβοήθητοι από εμάς, τον πολιτισμένο κόσμο.
Blantyre, 8-3-2021
Αγαπητέ μου κ. Πρόεδρε και μέλη του Ιεραποστολικού Συνδέσμου,
Σας ευχαριστήσουμε και πάλι για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύετε εσείς και οι πολύτιμοι συνεργάτες σας και σάς ευγνωμονούμε από καρδιάς.
Αυτήν την περίοδο, εδώ στο Μαλάουι, έχουμε μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, με συνέπεια ακόμη και τα αναγνωρισμένα από την κυβέρνηση Σχολεία μας να έχουν μεγάλη δυσκολία συγκέντρωσης των σχολικών διδάκτρων για τη λειτουργία τους. Επίσης, η κρίση στην Ελλάδα διεύρυνε το πρόβλημα με τις χρηματικές βοήθειες που είχαμε από ιεραποστολικούς φορείς και ιδιώτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καλύψουμε τα αναγκαία προγράμματα της Επισκοπής μας για την εκπαίδευση και την υγεία.
Δυστυχώς, μήνες τώρα, αδυνατούμε να λειτουργήσουμε οποιοδήποτε κοινωφελές ίδρυμα χωρίς την στήριξή σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση ανάγκη έχουν οι πολύπαθες κοινότητες μας από την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Έχουμε τον κτηριακό εξοπλισμό και δεν έχουμε τα έσοδα για τη λειτουργία τους. Τα λίγα έσοδα που μας έρχονται από κάποιον φορέα και από ελάχιστους δωρητές δεν επαρκούν. Είναι ατέλειωτα και δυσεπίλυτα τα προβλήματα μας. Μιλάμε για τη δεύτερη φτωχότερη χώρα του κόσμου, για μια εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια συνάνθρωποι μας.
Εν μέσω αυτής της πραγματικότητας, δε μας μένει τίποτε άλλο από το να απευθύνουμε έκκληση βοήθειας προς τους συμπατριώτες μας και τον Οργανισμό σας να αναλάβετε τη μηνιαία σταθερή χρηματική χορηγία για τη λειτουργία του Ιατρείου της Επισκοπής μας στο Γκούμπο. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Κύριος και Θεός μας να αναδείξει και πάλι φιλεύσπλαχνους ευεργέτες προς συνέχιση του ιατροφαρμακευτικού μας προγράμματος.
Ευχαριστούμε και πάλι την αγάπη σας,
Διατελούμε μετά πολλής εν Κυρίω αγάπης και ευχών.
+ Ο Επίσκοπος Μαλάουι Φώτιος
* Το Ιατρικό Κέντρο του Κολουέζι (φωτογραφία αρχείου) '

https://www.facebook.com/ierapostolikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου