Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

"Οι Έλληνες Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι που εργάζονται σιωπηλά..." - Ιεραπόστολος

 Ιεραπόστολος

"Οι σημαντικότεροι πρεσβευτές της Ελλάδος

Ο χρόνος έδειξε πως οι σημαντικότεροι πρεσβευτές της Ελλάδος στον κόσμο είναι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι που εργάζονται σιωπηλά και πασχίζουν, στο μέτρο του δυνατού, να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των λαών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και εθνότητας. Το κοινωνικό και πνευματικό τους έργο είναι αυτό που συγκινεί εκατομμύρια ψυχές στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, ώστε να αγαπούν υπέρμετρα τη χώρα μας χωρίς καν να την έχουν γνωρίσει.
Ο Επίσκοπος Αρούσας Τανζανίας κ. Αγαθόνικος αποτελεί ένα από τα φωτεινά παραδείγματα θυσιαστικής προσφοράς. Με τις άοκνες προσπάθειές του ανέπτυξε μεγάλο κοινωνικό και πνευματικό έργο. Ο Οργανισμός μας σε μηνιαία βάση στηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα σίτισης των παιδιών του Κινταμάλι. Παραθέτουμε απόσπασμα επιστολής που λάβαμε.
«Σε μια από τις περιοδείες μας στην περιφέρεια της Ιρίνγκα αντικρίσαμε δύο μικρά παιδάκια να πιέζουν τα εναπομείναντα λασπόνερα ενός σχεδόν αποξηραμένου ρέματος, προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικές σταγόνες νερού. Δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό μου και αναρωτήθηκα: Πού είναι άραγε η μέριμνά μας για τον πλησίον; Πού είναι η ανθρωπιά των ‘’πολιτισμένων’’ λαών; Αυτά αναλογίζομαι καθημερινά, αδελφοί μου, και προσεύχομαι στον Κύριο να ευλογεί το δύσκολο έργο του ευαγγελισμού των εθνών, το οποίο χρειάζεται υπομονή και αυταπάρνηση.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η χάρη του Θεού και το δικό σας ενδιαφέρον στηρίζουν τον αγώνα μας, για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις τεράστιες υλικές και πνευματικές ανάγκες του λαού. Η δική σας αγάπη ταΐζει καθημερινά εκατοντάδες παιδιά στο Κινταμάλι της Ιρίνγκα. Κάθε μέρα, μετά τον Εσπερινό και την λήξη των σχολικών μαθημάτων, μικρά παιδιά κατακλύζουν τους χώρους του Ιεραποστολικού Κέντρου για να παίξουν και να λάβουν το συσσίτιο, που με αγάπη προσφέρονται από εσάς προς τα παιδιά της Τανζανίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μεγάλα αδέρφια ταΐζουν τα μικρότερα και μοιράζονται έστω και το λιγοστό φαγητό τους! Δε λείπουν, φυσικά, και οι ευχαριστίες προς αυτούς που φροντίζουν για την παροχή του συσσιτίου. Μετά το γεύμα, τα τραγούδια ευγνωμοσύνης των παιδιών αντηχούν στο Ιεραποστολικό Κέντρο, εκφράζοντας με τον πιο απλό, και συνάμα παιδικό και αυθόρμητο τρόπο, τις ευχαριστίες τους προς όλους εσάς που στηρίζετε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».
==================
*Γνωρίστε το έργο του Οργανισμού μας: http://ierapostolos.gr/"

https://www.facebook.com/ierapostolikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου