Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

"ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΔΙΣ ΑΜΠΑΜΠΑ" Ι.Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας

 Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia

"ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΔΙΣ ΑΜΠΑΜΠΑ

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη, εορτάσθηκε την Β Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εθνική Εορτή του 1821, στην Ιερά Μητρόπολη Αξώμης.
Το πρωί τελέσθηκε στον Καθεδρικό Κοινοτικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δανιήλ.
Παρευρέθησαν η Εντιμ. κ. Όλγα Τζωρτζάτου, Επιτετραμμένη της Ελλάδος στην Αιθιοπία, ο Εντιμ. κ. Δημήτριος Συκάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Ελληνικών σχολείων ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και αρκετοί Ορθόδοξοι πιστοί.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Αδδίς Αμπάμπα το ετήσιο μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών της.
Επακολούθησε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στο τέλος της οποίας κατετέθησαν δάφνινα στεφάνια εις μνήμην των Ηρώων που αγωνίσθηκαν "υπέρ Πίστεως και Πατρίδος".
Κατά τον Θείο λόγο ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας ανέγνωσε μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ η Επιτετραμμένη ανέγνωσε μήνυμα της Εξοχ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας."

Περισσότερα... https://www.facebook.com/ieramitropoliaksomis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου