Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εκοιμήθη ο π. Ισίδωρος Σαλάκος, Μέγας Εκκλησιάρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου
του Νίκου Παπαχρήστου

Συγκλονισμένο είναι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και όλοι μας από τον αδόκητο θάνατο του πολυαγάπητού μας π. Ισιδώρου Σαλάκου, Μέγα Εκκλησιάρχη του Αλεξανδρινού Θρόνου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών Καϊρου.
Ο π. Ισίδωρος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Καϊρου όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Κυριακή μετά τον σοβαρό τραυματισμό στα πόδια του από τροχαίο ατύχημα.
Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στα πόδια και ενώ η πορεία της υγείας του φαινόταν να βελτιώνεται σήμερα το ξημερώματα κατέληξε.
Πρόσωπα που βρέθηκαν κοντά του στο νοσοκομείο αναφέρουν πως ο μακαριστός Ισίδωρος παραπονιόταν πως ένοιωθε δυσφορία στο στήθος.
Ο π. Ισίδωρος ήταν ένας καλός και αφοσιωμένος κληρικός, ένας εξαίρετος νέος άνθρωπος, μόλις33 ετών, που πολλά είχε να προσφέρει στην Εκκλησία και στον Άνθρωπο.
Ήταν φίλος καλός, πάντοτε ειλικρινής και προσηνής. Με το χαμόγελο στα χείλη.
Θα μας λείψει. Όλοι οι φίλοι του και όσοι των γνώρισαν, θα τον έχουμε πάντοτε στη σκέψη μας και στις προσευχές μας.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μας Ισίδωρε.

http://www.amen.gr/article12475


Από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Την 15η Φεβρουαρίου 2013 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, αφικνούμενος στο Νταρ Ες Σαλάμ, αφετηρία της πολυήμερης ιεραποστολικής του πορείας σε Τανζανία, Μπουρούντι και Ρουάντα, συγκλονισμένος επληροφορήθη τον αδόκητο θάνατο του Αρχιμανδρίτου του Αλεξανδρινού Θρόνου Ισιδώρου Σαλάκου. Ο μακαριστός π.Ισίδωρος κατέληξε σε νοσοκομείο της Ηλιουπόλεως Καΐρου, συνεπεία επιπλοκών των τραυμάτων που υπέστη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά την μετάβασή του για ιερουργία την προηγουμένη Κυριακή από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα προς την παρίσθμια πόλη του Σουέζ.
Ο Μακαριώτατος ανέπεμψε επιμνημόσυνο δέηση προσεπευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αδικοχαμένου κληρικού και εξέφρασε τηλεφωνικώς προς τους οικογενείς του την άφατη οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του τόσο στενού συνεργάτη, μα πάνω από όλα του τόσο αγαπητού πνευματικού Του παιδιού. Μέγας Εκκλησιάρχης της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ της εν Καΐρω Ελληνορθοδόξου Κοινότητος των Αραβοφώνων, ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Σαλάκος υπηρέτησε επί σειρά ετών το παλαίφατο Πατριαρχείο και θα μείνει στη μνήμη όλων όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν για την καλοσύνη της καρδιάς του, την προσήνεια του χαρακτήρα του και για την απροϋπόθετη αφοσίωση του στην διακονία του Θεού και του ανθρώπου. Αιωνία του η μνήμη. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου