Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κοντά στα ορφανά του εμφυλίου πολέμου στο Μπουρούντι

από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας 
 
Την 23η Φεβρουαρίου 2013, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο και λοιπούς συνεργάτες του Ιεραποστολικού έργου στην Μπουζουμπούρα, επισκέφθηκε στην περιοχή Buramata τον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί με την συνεργασία της Κυβερνήσεως του Μπουρούντι, της Ιεράς Επισκοπής και της Μ.Κ.Ο. «Γιατροί της Καρδιάς» από την Ελλάδα, και φιλοξενεί 600 ορφανά παιδιά, θύματα του εμφυλίου πολέμου του παρελθόντος.
Στην συγκινητική υποδοχή, τα μικρά παιδιά τραγουδούσαν και αγκάλιαζαν τον Μακ. Πατριάρχη, ενώ του προσέφεραν και αναμνηστικά δώρα.
Αμέσως μετά την Δοξολογία που εψάλη στον παρακείμενο Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου, η Α.Θ.Μ.,απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τα παιδιά, συνεχάρη το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου του Ορφανοτροφείου και είχε συνεργασία με κυβερνητικούς παράγοντες για την βελτίωση του προσφερομένου έργου,ενώ πρότεινε και τη δημιουργία φάρμας για τις ανάγκες σίτησης του Ορφανοτροφείου, δωρίζοντας ο ίδιος τα χρήματα για την αγορά των πρώτων ζώων.

Αρχιμ. Μελέτιος Κούμανης


Περισσότερα...   http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=903#prettyPhoto
http://www.amen.gr/article12587

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου