Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Ρωσικό Αντιτορπιλικό στην Τανζανία

Αρχιμ. Μελέτιος Κουμάνης             
rosiko.ploio
 
 
Το εσπέρας της Κυριακής της 17ης Φεβρουαρίου 2013, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ επισκέφθηκε το Ρωσικό Αντιτορπιλικό «MARSHAL SHAPOSHNIKOV» το οποίο ευρισκόμενο στα παράλια της Τανζανίας λόγω ειρηνευτικής αποστολής, επ΄ ευκαρία των σεπτών ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου κατέπλευσε στον Λιμένα του Νταρ ελ Σαλαάμ, καί απέδωσε τις δέουσες τιμές με επτά κανονιοβολισμούς, σύμφωνα με το ναυτικό πρωτόκολο, κατά την επιβίβαση του υψηλού προσκεκλημένου.
Τον Μακ. Πατριάρχη συνόδευε ο Σεβ.Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Εξοχ.Πρέσβης της Ρωσίας κ. Alexander A. Rannikh και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κούμανης, Ηγούμενος της Π. Ι. Μονής του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.
 
 
 
Κατά την επίσκεψη η Α.Θ.Μ. είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του Αντιτορπιλικού, και να μιλήσει στη ρωσική γλώσσα στους Αξιωματικούς και τα 350 μέλη του πληρώματος, εμψυχώνοντάς τους και νουθετoύντας τους πατρικά, ενώ ο Κυβερνήτης προσέφερε αναμνηστικά δωρά επ΄ ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου, τονίζοντας την μεγάλη ευλογία και σπουδαιότητα που είχε για όλους η επίσκεψη αυτή.
Να σημειωθεί δε, ότι το πρωί της ιδίας ημέρας μεγάλη αντιπροσωπεία από το πλήρωμα του ρωσικού Αντιτορπιλικού είχε εκκλησιασθεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.
rosiko.ploio1
 
rosiko.ploio4
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου