Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι. Μ. Ειρηνουπόλεως (Τανζανία)

από το Πατριαρχείο ΑλεξανδρείαςΙεραποστολική επίσκεψη στην Τανζανία και το Μπουρούντι πραγματοποιεί η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, από 15ης έως 27ης Φεβρουαρίου 2013.
Ο Μακαριώτατος αφίχθη στην πρωτεύουσα της Τανζανίας Νταρ ες Σαλαάμ, πρώτο σταθμό της ποιμαντικής του πορείας, το πρω? της 15ης Φεβρουαρίου 2013, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ.Αρχιμ. κ. Μελέτιο Κούμανη, Ηγούμενο της Π. Ι. Μονής του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας. Στον διεθνή αερολιμένα την ΑΘΜ υπεδέχθησαν οι Σεβ.Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος καί Μουάνζας κ. Ιερώνυμος, ο Εντιμ.Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην Τανζανία κ.Κωνσταντίνος Φερεντίνος, οι Διπλωματικοί Ακόλουθοι της Αιγύπτου κ. ΙbrahimHamzaIbrahim και της Ρωσίας κ.AnnaKryukova, ο Πρόεδρος της Πανταγκανικής Ενώσεως Ελλήνων κ.Δημήτριος Μανθεάκης με τον Αντιπρόεδρο κ.Μιχαήλ Μαυροκέφαλο , κρατικοί αξιωματούχοι και κληρικοί από την Τανζανία και τις Σευχέλλες. 
 
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου εγένετο επισήμως δεκτός από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ.Δημήτριο, κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας και πλήθος πιστών όχι μόνον Ελλήνων και Ιθαγενών αλλά και πολλών Σλαυοφώνων ορθοδόξων όπου διαβιούν κι εργάζονται στην Τανζανία.


 
Αμέσως μετά εψάλη Δοξολογία, κατά την οποία παρευρέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μουάνζας κ. Ιερώνυμος, και ο Εξοχ.Πρέσβης της Ρωσίας κ.AlexanderA.Rannikh, προ του πέρατος της οποίας ο οικείος Μητροπολίτης κ.Δημήτριος προσεφώνησε την ΑΘΜ, λέγων μεταξύ άλλων ότι η παρουσία του Μακ.Πατριαρχου στην Τανζανία αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδος, αγάπης, θάρρους και ευλογίας τόσο για τους Έλληνες και τους άλλους παραδοσιακά Ορθόδοξους λαούς που για περισσότερα από εκατό χρόνια αγωνίζονται και διαπρέπουν, όσο και για τους ιθαγενείς που με ζήλο καθημερινά εντάσσονται στην Ορθόδοξη Οικογένεια της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Κατά την αντιφώνησή Του ο Μακ.Πατριάρχης ανέφερε ότι έρχεται για δεύτερη φορά να ευλογήσει ως Προκαθήμενος της Αφρικανικής Ορθοδοξίας τον ευλογημένο λαό της Ι. Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως, ενώ με συγκίνηση θυμήθηκε ότι πριν δεκαεπτά έτη επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Τανζανία ως συνοδός του μακαριστού Πατριάρχου Παρθενίου Γ΄.
Αμέσως μετά την Δοξολογία εν βαθεία συγκινήσει έψαλλε τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως του αιφνιδίως θανόντος Αρχιμ. Ισιδώρου Σαλάκου, Μεγ. Εκκλησιάρχου του Αλεξανδρινού Θρόνου.
Τέλος, το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Μακ. Πατριάρχης μετά της συνοδείας Του, παρευρέθηκε στην δεξίωση που παρέθεσε τιμιτικώς ο Εξοχ.Πρέσβης της Ρωσίας κ. AlexanderA.Rannikhστην πρεσβευτική κατοικία, με την συμμετοχή όλων των διπλωματικών αντιπροσωπειών των αφρικανικών χωρών στην Τανζανία, του Σεβ.Αποστολικού Νούτσιου της Αγίας Έδρας, λοιπών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χώρας και διακεκριμένων Ελλήνων παροίκων.

Αρχιμ. Μελέτιος Κούμανης

http://www.amen.gr/article12488
http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=899#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου