Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Ταξιαρχώνη η συνάντηση των μελών του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Μοζαμβίκης

7.2.13
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην μοζαμβικανή πρωτεύουσα η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Μοζαμβίκης (CO.RE.M.), με κύριο θέμα τις πλημμύρες από τις οποίες πλήττεται η χώρα.

Η συνάντηση έγινε στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Ταξιαρχών, λόγω ελλείψεως άλλου χώρου, έγινε δε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών του Μαπούτο που εκπροσωπείται από την κ. Bettina Maas, η οποία μάλιστα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. για έκτακτες καταστάσεις.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Sheik Aminnudin διάβασε την Συνοδική Διακήρυξη τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κατά της θρησκευτικής βίας και ζήτησε από τον Ορθόδοξο Επίσκοπο κ. Ιωάννη να ευχαριστήσει τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, για την πρωτοβουλία του αυτήν. Συνάμα καταδίκασε την θρησκευτική βία απ’ όπου και αν προέρχεται και είπε ότι καμία θρησκεία δεν πρεσβεύει τη βία, αναφέροντας ως παράδειγμα την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών στη Χώρα.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η πρόταση τού Ορθόδοξου Επισκόπου για τη δημιουργία προγράμματος καταπολέμησης των ναρκωτικών, του αλκοολισμού και των συνεπειών τους, όπως της νεανικής βίας, της πορνείας κλπ. βασισμένου στο Ολυμπιακό Πνεύμα, που γέννησε ο Ελληνισμός.
Παράλληλα δημιουργήθηκε Επιτροπή της CO.RE.M. για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στην χώρα, στην οποία εξελέγη ως μέλος και ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης. Η πρώτη συνεδρίαση τής εν λόγω Επιτροπής θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Αποφασίστηκε, εξάλλου, εντός του προσεχούς τριμήνου να οργανώσει η Ορθόδοξη Εκκλησία συνάντηση για το Περιβάλλον και ζητήθηκε από τον Επίσκοπο Ιωάννη να παρουσιάσει την πρόταση του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου