Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Ισίδωρο Σαλάκο...




του Νίκου Παπαχρήστου

Μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς οδύνης Ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί φίλοι «αποχαιρέτησαν», το βροχερό και μελαγχολικό πρωινό της Τρίτης, τον αγαπητό και πάντοτε χαμογελαστό μακαριστό Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Σαλάκο. Η εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη, στην ενορία που υποδέχθηκε, ανάθρεψε πνευματικά και τελικά είπε το ύστατο χαίρε στο δικό της παιδί, τον δικό της Ισίδωρο.
Πρόσωπα βουβά, μάτια δακρυσμένα. Ο Ναός γεμάτος ασφυκτικά. Ο πόνος διάχυτος, διαγραφόταν στα πρόσωπα της μητέρας, του πατέρα, της γιαγιάς, του αδελφού και της νύφης και όλων των συγγενών του μακαριστού Ισιδώρου.
Με δυσκολία ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, μίλησε για τη διακονία του φίλου και συνεργάτη του. «Ισιδωράκo μου αγαπημένε...», είπε και δάκρυα κύλισαν από τα μάτια του ενώ η φωνή του έσπασε.
Λόγια αγάπης, εικόνες από τις κοινές στιγμές, είπε στη δική του ομιλία ο κατά πνεύμα αδελφός του π.Σεραφείμ Δημητρίου ενώ εκπρόσωπος του Δήμου Ηλιουπόλεως ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκφρασης συλλυπητηρίων για τον αδόκητο θάνατο του συνδημότη κληρικού. Του Ισιδώρου που ξεκίνησε από την Ηλιούπολη της Αθήνας μια πορεία διακονίας και η οποία οδήγησε τα βήματά του στον Ιεραποστολικό Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου όπου και άφησε την τελευταία πνοή του στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου. 

 

Τελευταίος μίλησε ο στενότερος φίλος και πνευματικός αδελφός π.Χριστοφόρος Οικονομίδης, ο άνθρωπος που βρέθηκε κοντά στον π.Ισίδωρο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο του Καιρού μέχρι την τελευταία στιγμή που έφυγε από την ζωή.
Στην εξόδιο Ακολουθία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός - ο οποίος χειροτόνησε και στους δύο βαθμούς της Ιεροσύνης τον μακαριστό Ισίδωρο - Νιγηρίας Αλέξανδρος, Ζάμπιας Ιωακείμ, Χαρτούμ Εμμανουήλ, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, ο Επίσκοπος Βαβυλώνος Νύφων ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβαϊδος Πορφύριος και ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος.
Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Καθ.Θεόδωρος Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Οφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας "Άγιος Μάρκος", ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλειος Βαλασόπουλος, πρώην Δήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ψέλνοντας το «Χριστός Ανέστη», κλήρος και λαός ξεπροβόδισαν τον μακαριστό κληρικό ο οποίος από χθες το απόγευμα αναπαύεται στην πατρώα γη, στο Πάος Καλαβρύτων.
Το Τρισάγιο κατά την ταφή έψαλε ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος συμπαραστατούμενος από κληρικούς, πνευματικούς αδελφούς του μακαριστού Αρχιμανδρίτη, συγγενείς και πλήθος κόσμου.




Περισσότερα...   http://www.amen.gr/article12550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου