Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η εορτή του αγίου ιερομάρτυρα Χαραλάμπους στον ιερό καθεδρικό ναό των Ταξιαρχών Maputo, στη Μοζαμβίκη

Από την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εορτάστηκε σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2013, στον ιερό καθεδρικό ναό των Ταξιαρχών Maputo, στη Μοζαμβίκη, η εορτή του αγίου ιερομάρτυρα Χαραλάμπους, όπου υφίσταται από τις περασμένες δεκαετίες μεγαλοπρεπής εικόνα του Αγίου.

Στην ομιλία του ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στο έργο και την θυσία του Ιερομάρτυρα του πρώτου αιώνος, όσο και στην προσωπική γνωριμία του με το Ιερό Βήμα, όταν μαθητής Δημοτικού, 8 χρονών, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπη, στον Αγκερυκό Ζακύνθου, ο παπάς του χωριού αείμνηστος παπά Γιώργης Μυλωνάς, τον κάλεσε κοντά του, να γίνει «σχολιταρούδι» (ιερόπαις, δηλαδή). Λαμβάνοντας αυτό ως αφορμή, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν την Ορθόδοξη Παράδοση από την παιδική ηλικία τους και ότι αυτή η γνωριμία αποτελεί εφαλτήριο για τη μετέπειτα ζωή τους.

Μετά την Αρχιερατική Λειτουργία έγινε Αρτοκλασία και ύστερα εγκαινιάστηκε ο Κύκλος Μελέτης της Αγίας Γραφής, όπου τόσο τα παιδιά του Ορθόδοξου Σχολείου της Επισκοπής, όσο και οι γονείς τους ευχαριστήθηκαν με τις ερωταποκρίσεις γύρω από την λατρευτική παράδοση. Η συζήτηση έγινε στα αγγλικά, στα πορτογαλικά και στα ρωσικά, θετική εντύπωση προκάλεσε μάλιστα το υψηλό επίπεδο των ερωτήσεων των παιδιών της κατηχητικής Ομάδας. Ο κύκλος θα γίνεται κάθε Κυριακή, μετά από θερμή παράκληση των παιδιών και των γονιών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου