Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Ζάμπια

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

Image may contain: 7 people, people standing, wedding, suit and indoor

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Ζάμπια
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
Με δεξίωση που παρέθεσε ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια Μιχαήλ Κρούπινκ γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Ζάμπια.
Ο Γενικός Πρόξενος στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της Ελλάδας τόνισε . ...
”Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά δυνατά έξω από τα σύνορα της χώρας Η 25η Μαρτίου είναι,η εθνική γιορτή που ενσαρκώνει μέσα της όλο το μεγαλείο, όλα τα ιδανικά της φυλής μας."
Την κυβέρνηση της Ζάμπια εκπροσώπησε ο Αξιοτ. υπουργός Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Ζάμπια Given Lubinda.στη βραδινή εκδήλωση πήραν μέρος Πρέσβεις διπλωμάτες, μέλη των οικογενειών τους και άλλοι επίσημοι καθώς και μέλη της ελληνικής παροικίας της Λουσάκα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωάννης , ο οποίος θύμισε αυτή την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και απηύθυνε λόγια θερμά και γεμάτα αγάπη στους συντελεστές της βραδιάς.
Την γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Δωρίζοντάς τον συλλεκτικό τόμο με τίτλο << Ορθοδοξια>> στον υπουργό Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Ζάμπια Given Lubinda.


https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου