Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: 4 people, people sitting, table and indoor

Image may contain: 4 people, people standing

Image may contain: 1 person

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενισχύσεως και βελτιώσεως του ποιμαντικού έργου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 27η Μαρτίου 2017, στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, πολύωρη σύσκεψη των Εφημερίων των τεσσάρων πολυπληθεστέρων Ενοριών της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον Θεοφιλ.Επίσκοπο κ.Παντελεήμονα.
Οι ιερείς, Πρωτοπρεσβύτερος Μάξιμος Oumba, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος του Ι.Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, Οικονόμος Σέργιος Mabelemo, ...Εφημέριος του Ι.Ναού Αναστάσεως Κυρίου Brazzaville, Πρεσβύτερος Λαυρέντιος Mpinga, Εφημέριος του Ι.Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Pointe-Noire και Πρεσβύτερος Σιλουανός Nkounkou, Εφημέριος του Ι.Ναού Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire, εξήτασαν αναλυτικά με τον Ποιμενάρχη τους τις δυνατότητες της εντονότερης ορθοδόξου παρουσίας και της συστηματικής ποιμαντικής διακονίας στα σωφρονιστικά καταστήματα και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ και της συμπρωτεύουσας Pointe-Noire του Κονγκό.
Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στην διαποίμανση των ορθοδόξων οικογενειών που διαβιούν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Brazzaville και Pointe-Noire).
Τέλος, κάθε Εφημέριος παρέλαβε ενυπογράφως μία πλήρη σειρά καινούριων γαλλοφώνων λειτουργικών βιβλίων (Θεία Λειτουργία Ι.Χρυσοστόμου, Μ.Βασιλείου, Προηγιασμένων, Ευχολόγιο, Τριώδιο, Πεντηκοστάριο, Παρακλητική, Εγκόλπιο Αναγνώστου, Ωρολόγιο κλπ), καθώς και ποσότητα θυμιάματος.
Προσεχώς, ο Θεοφιλέστατος θα προσφέρει τα παραπάνω λειτουργικά βιβλία και στις υπόλοιπες Ενοριακές Κοινότητες της Ιεράς Επισκοπής, κατά τις επισκέψεις του σε αυτές.
www.orthodoxchurchcongo.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου