Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΑ ΕΥΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ DOLISIE

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Image may contain: 4 people, people standing

Image may contain: one or more people and people sitting

Image may contain: 1 person, indoor

Image may contain: 11 people, people smiling, people standing

Image may contain: 1 person, outdoor

Αμέσως μετά την επίσκεψη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλεως Dolisie, την 29η Μαρτίου 2017, ο Θεοφ. Επίσκοπος κ.Παντελεήμων πήγε στo ορθόδοξο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ, όπου υπεδέχθη το αφιχθέν από το Pointe-Noire μισθωμένο αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε πλήθος απαραιτήτων ειδών για το ευαγές καθίδρυμα.
Ένα ψυγείο, μία ηλεκτρική ραπτομηχανή, κρεβάτια, στρώματα, είδη υγιεινής, απορρυπαντικά, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και γραφική ύλη, προερχό...μενα από δωρεές Ελλήνων αδελφών που έφτασαν προ ολίγων μηνών στο Κονγκό με κοντέινερ, έδωσαν ιδιαίτερη χαρά στα μικρά παιδιά, ως και τα στελέχη του ορφανοτροφείου.
Ακολούθως, ο Επίσκοπος επισκέφθηκε τον παρακείμενο κήπο λαχανικών και την αυτοσχέδια ιχθυοκαλλιέργεια που ο Διευθυντής του ιδρύματος, π.Παύλος Diafouka, Εφημέριος της Ενοριακής Κοινότητος Αγ.Ειρήνης Dolisie, μαζί με τους εκλεκτούς του συνεργάτες δημιούργησαν και αναπτύσσουν διαρκώς επ’ωφελεία των περιθαλπομένων παιδιών.
Εν συνεχεία, μετέβη σε περιοχή εκτός της πόλεως, όπου η Ιερά Επισκοπή κατέχει μεγάλη έκταση γης, προκειμένου να δει την αρχομένη προσπάθεια καλλιέργειας ανανά -πάντοτε υπό την ευθύνη του π.Παύλου- με σκοπό την οικονομική υποστήριξη του ιεραποστολικού έργου μελλοντικώς. Προς τον δραστήριο και σεμνό ιερέα ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τον δίκαιο έπαινο της Εκκλησίας, προσφέροντάς του μία καινούρια ιερατική στολή.
Η χαροποιός αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παραχώρηση ημίωρης συνέντευξης του Επισκόπου προς την κρατική τηλεόραση “TV Congo” τόσον περί του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητος Κονγκό-Μπραζαβίλ, όσον και περί του επισήμως αναγνωρισμένου από το κράτος Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» και της αποστολής του, μετά το πέρας της οποίας ανεχώρησε οδικώς προς την έδρα της Επισκοπής, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.
www.orthodoxchurchcongo.com

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου