Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΚΟΝΓΚΟ-ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Ι.ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ POINTE-NOIRE

Παντελεήμων Αράθυμος

Image may contain: 7 people, people standing and indoor

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

Image may contain: 3 people

Image may contain: 1 person, standing and indoor

Image may contain: 3 people, people standing and indoor

Image may contain: 3 people, people standing

Image may contain: 6 people

Image may contain: 2 people

Image may contain: 9 people, people standing

Image may contain: 4 people, people standing

Image may contain: 3 people, people standing and indoor

"Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 6η Μαΐου 2018, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, στο προάστειο Mpaka του Pointe-Noire (της τρίτης ορθοδόξου ενοριακής κοινότητος της συμπρωτεύουσας) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου της τοπικής Εκκλησίας, εκπροσώπων των αρχών και πλήθους πιστών. Το εσπέρας του Σαββάτου, 5ης Μαΐου, προηγήθηκε η κατάθεση των ιερών λειψάνων στον Ι. Ναό και ο Εσπερινός των εγκαινίων.
Αμέσως μετά τα ιερά εγκαίνια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας έλαβε χώρα η χειροθεσία δύο νέων Αναγνωστών, καθώς και η απονομή τιμητικών πλακεττών στον Μεγάλο Ευεργέτη του Ναού, κ.Armand-Michel MASSA, Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής Αγίας Φωτεινής και Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, καθώς και στα μέλη της ιδίας Επιτροπής για την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών.
Προς όλους, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Σεπτού Προκαθημένου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την θεάρεστη συνεισφορά τους. Ακολούθησε εόρτιο γεύμα στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού, με παραδοσιακά άσματα, ύμνους και χορούς από ορθόδοξες χορωδίες. Το χαροποιό γεγονός εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Télé Congo και άλλα ΜΜΕ.
Ο εγκαινιασθείς Ναός θεμελιώθηκε το έτος 2007 από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ κατά την επίσημη επίσκεψή του στην χώρα, αρχιερατεύοντος του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, τότε Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής. Ο πρώτος Ποιμενάρχης της αρτισυστάτου Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προχώρησε στην επανέναρξη των οικοδομικών εργασιών -οι οποίες είχαν διακοπεί από ικανού χρόνου ελλείψει οικονομικών πόρων- την 12 Οκτωβρίου 2014."

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARSENZ2csXT_2QXBb9iBcJX8FcMGi1FcCfeFmQv8b1Qh9L3fKYMpS3XzsnPxBYzw3p4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου