Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ DOLISIE

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

"Το πρωί της 25ης Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στην πόλη του Dolisie προς ποιμαντική επίσκεψη της ορθοδόξου κοινότητος.
Αρχικά, είχε πολύωρη σύσκεψη με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του ορθοδόξου εκπαιδευτηρίου «Φως Εθνών» προς ενδυνάμωση της σχέσεως και συνεργασίας σχολείου και γονέων εν όψει του νέου σχολικού έτους 2018-2019. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του διευθυντή κ.Jean-Claude Tchilimbou, στον οποίο ο Μητροπολίτης παρέδωσε ικανή ποσότητα υλικών ελαιοχρωματισμού προς αποκατάσταση φθορών του κτιριακού συγκροτήματος.
Ακολούθησε επιθεώρηση όλων των χώρων του σχολείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην αίθουσα πληροφορικής (σημειώνεται ότι μόνον το ορθόδοξο εκπαιδευτήριο διδάσκει το μάθημα της πληροφορικής) καθώς και έλεγχος των εργασιών ανακατασκευής των τουαλετών. Έλεγχος έγινε και στο γήπεδο μπάσκετ που κατασκευάζεται στον περιβάλλοντα χώρο, δαπάναις του εκλεκτού συνεργάτη κ.Serafin Bhalat, μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.
Εν συνεχεία, ο Σεβ. κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε το παρακείμενο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος». Μετά την παραγωγική συνεργασία με τον διευθυντή π.Παύλο Diafouka, τον οποίο συνεχάρη για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής των λουτρών και των τουαλετών του ιδρύματος, είχε την χαρά της εκτενούς συζήτησης με τα περιθαλπόμενα παιδιά, προς τα οποία προσέφερε γλυκίσματα.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης, ανέλυσε στους πιστούς το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της επομένης ημέρας (Κυριακής ΙΓ’ Ματθαίου) και εχειροθέτησε σε Εξομολόγο τον σεμνό Εφημέριο π.Παύλο Diafouka, προς τον οποίο προσέφερε ιερατική στολή. Σημειώνεται ότι η χειροθεσία του νέου πνευματικού-εξομολόγου της τοπικής Εκκλησίας αποτελεί συνέχεια της κοινής αποφάσεως που ελήφθη κατά την τελευταία ιερατική σύναξη των κληρικών της Ι.Μητροπόλεως Μπραζαβίλ, σύμφωνα με την οποία εξέλιπαν οι λόγοι που επέβαλαν την «κατ’ άκραν οικονομίαν» τέλεση του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως από όλους τους κληρικούς και πλέον επανέρχεται η προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη, δηλαδή η τέλεση του ως άνω Ιερού Μυστηρίου μόνον από τον Επίσκοπο κατά τις ποιμαντικές επισκέψεις του στις Ενοριακές κοινότητες και τους εντεταλμένους προς τούτο ιερείς-εξομολόγους.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτη στην οικία του κ.Περιφερειακού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Niari-Dolisie, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεώς του, με τον οποίο συζήτησαν περί του ορθοδόξου εκπαιδευτηρίου ¨Φως Εθνών".

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARSBJM89qXrl2bMHUXxMCgqtCAT_gtM_XrWnb-ByKIzVrjG3Z77Tg7kq7nvxp5mXtAs&__xts__[0]=68.ARBIBkTJDtAURKOhwWn9lfYXJti3dUiStYDwv0_b_WmLrmDuh82QIIsThbdFnT5868nziD6TYUAcXlmXDHF85-GGj2qwmJlQGXVZN_W2zuvionpTVCaqzEhef39NilFVq1a7qQ956m2RNEm_IB085TAfpZ8IK62BfDgwBSGr9eVnoDMiX29Ye_RaqvQ&__tn__=lC-R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου