Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη μεγαλύτερη αραβόφωνη ενορία του Καΐρου (pyramisnews.gr)
pyramisnews.gr

Στον κατάμεστο και επιβλητικό ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην περιοχή Ντάχερ του Καΐρου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ ευλόγησε τον πανηγυρικό εσπερινό του ναού που συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη αραβόφωνη ελληνορθόδοξη παροικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ένα ναό που σφύζει πάντοτε από ζωή, πόσω μάλλον δε κατά την παραμονή της πανηγύρεώς του, με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να προΐστατο του πανηγυρικού εσπερινού των Αρχαγγέλων, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Αρχιερέων: τον Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, καθώς επίσης τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα και τον Καθηγούμενο της Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο, καθώς και τον Ιερό κλήρο.

«Εορτάζει σήμερα η μεγαλύτερη αραβόφωνη ελληνορθόδοξη ενορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες στην συνοικία Ντάχερ του Καΐρου. Και αισθάνομαι μία απέραντη ευγνωμοσύνη για την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Προκαθήμενο», τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μιλώντας για τους Αρχαγγέλους, τόνισε ότι «οι Ταξιάρχες αποτελούν το σύμβολο της προστασίας των ανθρώπων, καθώς κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο, τον συνοδεύει μέχρι της απολογίας ενώπιον του Χριστού ο φύλαξ άγγελος. Απάντων όμως των αγγέλων, οι πρωτοστάτες Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ και Ουριήλ, που ως προστάτες για κάθε άνθρωπο είναι φως, ελπίδα και πλησίασμα του Τριαδικού Θεού».

Να σημειωθεί ότι ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Γέροντος Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου, ο οποίος μετέφερε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τις εμπειρίες 40 ολόκληρων χρόνων της διακονίας του στην ανατολική Αφρική και μάλιστα στην Κένυα, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να τον καλωσορίζει θερμά ρισε ως τον «Πρύτανη των Αρχιερέων» και να τον ευχαριστεί για το μεγάλο του ιεραποστολικό έργο.

Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας από το Τμήμα των αραβόφωνων προσκόπων της πανηγυρίζουσας ενορίας, με την ακολουθία να ολοκληρώνεται με την υποδοχή όλου του κόσμου στο αρχονταρίκι του ναού, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να εκφράζει τη μεγάλη του αγάπη προς το αραβόφωνο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Περισσότερα... https://pyramisnews.gr/parousia-patriarxi-o-panigirikos-esperinos-ton-taxiarxon-daher-kairou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου