Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησε η λειτουργία της Πατριαρχικής Σχολής στο Ναϊρόμπι

Romfea.gr

kenya-2a
 
Όπως είναι γνωστό, εδώ και τριάντα τόσα χρόνια, λειτουργεί στο Ναϊρόμπι της Κένυας η Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄».
Η Σχολή αυτή όλα αυτά τα χρόνια βοήθησε τις περισσότερες αφρικανικές χώρες στην εκπαίδευση μελλόντων κληρικών και λαϊκών κατηχητών, οι οποίοι, επιστρέφοντας στις χώρες τους, εξυπηρετούν, σήμερα, τις ανάγκες στις κατά τόπους μητροπόλεις και επισκοπές του πατριαρχικού θρόνου Αλεξανδρείας.
Οι εκάστοτε Πατριάρχες Αλεξανδρείας από του αείμνηστου Νικολάου Στ΄ μέχρι και του σημερινού Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄ ευλογούσαν και ενεθάρρυναν το έργο της Πατριαρχικής Σχολής, γιατί, πραγματικά, έβγαιναν εργάτες του ευαγγελικού λόγου και του ορθοδόξου ήθους στους ανευαγγελίστους λαούς και τις φυλές της αφρικανικής ηπείρου.
Φέτος, ιδιαίτερα, απεφοίτησαν 11 νέοι, που προήρχοντο από τις χώρες της Μοζαμβίκης, Ζάμπιας, Ουγκάντας, Κένυας, Μαλάουι κ.τ.λ.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από την πρόσφατη αποφοίτηση, που είχε μεγάλη επιτυχία.
Αυτή τη στιγμή που γράφονται οι στιγμές, η Μητρόπολη υποδέχτηκε, ήδη, τους νέους ιεροσπουδαστές, που προέρχονται, εκτός από την Κένυα, την Ουγκάντα, Μαλάουι, Ζάμπια, Γκάνα, Ρουάντα, Μπουρούντι κ.τ.λ.
Η άφιξη των ιεροσπουδαστών έγινε στις 4 Οκτωβρίου και η έναρξη, επισήμως, των μαθημάτων στις 6 Οκτωβρίου.
Ήδη, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄ ετοιμάζεται, για να τιμήσει, με την παρουσία του, το νέο Ακαδημαϊκό έτος, στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής.
Η Α.Θ.Μ. θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει λόγους πατρικούς προς τους ιεροσπουδαστές και να παρακαθίσει σε δείπνο μαζί τους την ερχόμενη εβδομάδα.
Θα ξεναγηθεί, επίσης, στη Βιβλιοθήκη της Σχολής, στο κεντρικό κτίριο των γραφείων, των θαλάμων, των τάξεων και, οπωσδήποτε, στον περικαλλέστατο ιερό ναό του Αγίου Μακαρίου.
Θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σχολάρχη Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο, τους καθηγητές και τους ιεροσπουδαστές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου