Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δημοτικό σχολείο, δωρεά της κυβέρνησης της Κένυας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία

Romfea.gr

kenia-egkainia-6
 
Την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροοπολίτης Κένυας, ύστερα από ταξίδι 8 ωρών, έφθασε στο χωριό Καπκόρες της φυλής των Νάντι, όπου εκεί, στον ίδιο χώρο, υπάρχει ιερός ναός αφιερωμένος στην Ανάληψη (λασποκαλύβη).
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό, μαζί με τους ιερείς της περιοχής και στη συνέχεια ευλόγησε τις αίθουσες, τα παιδιά, τους καθηγητές και τους επισήμους που εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση της Κένυας.
Το νέο αυτό δημοτικό σχολείο είναι δωρεά της κυβέρνησης της Κένυας προς την Ορθόδοξη εκκλησία για αναγνώριση των πολλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τα οποία για δεκαετίες, τώρα, προωθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία σ’ ολόκληρη την Κένυα.
Ο Σεβασμιώτατος, κατασυγκινημένος, είπε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄, στην Κένυα, διαπιστώθηκε από τον ίδιο η μεγάλη εκπαιδευτική δραστηριότητα και η προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον χώρο της παιδείας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κυβέρνηση και, ως πρώτη χειρονομία καλής θέλησης, πρόσφερε στο δημοτικό σχολείο ένα αρκετά μεγάλο αριθμό βιβλίων στην αγγλική και είπε ότι θα συνεχίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία να συμπαρίσταται όλο και περισσότερο στον τόσο σημαντικό αυτό τομέα της ζωής, ιδιαίτερα των παιδιών.
Στο τέλος, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με τη συμμετοχή του Σεβασμιώτατου.
Το σχολείο αυτό ήδη φιλοξενεί περίπου 500 παιδιά της γύρω περιοχής, που είναι περικυκλωμένη από τεράστιους βράχους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου