Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Καρθαγένης Αλέξιος: Ποιμαντική περιοδεία στις Ορθόδοξες Παροικίες του Μαρόκου

Romfea.gr

rampa-1
 
Με την Ευλογία και τις ευχές της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου Β´, με τους ορθοδόξους στο Μαρόκο είχε συνάντηση τις τελευταίες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος.
Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου μετέβη στην πρωτεύουσα της χώρας το Ραμπάτ, όπου χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και είχε συνάντηση με τον εφημέριο του Ρωσοφώνου ιερού Ναού της Αναστάσεως π. Μάξιμο Μασσαλάτιν, με τον οποίο κατάρτισε το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών του χειμώνος.
Επίσης επεσκέφθη τον Εξ. πρέσβυ της Ελλάδος κ. Αλέξιο Χατζημιχάλη στην πρεσβευτική κατοικία και τους εργαζομένους στην πρεσβεία της Ελλάδος, όπου είχε συνεργασία για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου ο Μητροπολίτης ελειτούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας, όπου και απευθύνθηκε στο πολυπληθές ελληνόφωνο και σλαβόφωνο εκκλησίασμα αναλύσας της Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφερθείς στις προυποθέσεις τις πνευματικές, για να φυτρώσει και αποδώσει καρπό ο λόγος του Θεού στις ψυχές μας και να μην πίπτει ενίοτε στη άκαρπη σκληροκαρδία μας, που μας απομακρύνει από την πραγματική αγάπη Του και την κατά Χριστόν ζωή.
Ωστόσο αναφέρθηκε συμβουλευτικώς και στους τρόπους αντιμετωπίσεως του προβλήματος ελλείψεως εφημερίου, μετά την δια λόγους υγείας επιστροφή στην Ελλάδα του προ ημερών αποχωρήσαντος π. Ιωάννη.
Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε πώς φέρει το βάρος της στενοχωρίας, ως ποιμενάρχης, της στερήσεως της μακρινής αυτής ενορίας της Παναγίας, στις όχθες του Ατλαντικού, από πνευματικό και λειτουργό και ότι δια τούτο θα προσπαθήσει, όσο τεχνικώς είναι εφικτό, να αυξήσει τις ελεύσεις του, παρά τις τεράστιες αποστάσεις.
Ωστόσο περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε αυτήν τη συγκυρία θα πρέπει να μείνουν όλοι ενωμένοι και κοντά στην προσευχή, η οποία και θα αποδώσει καρπό, αφού ο Κύριος θα ευλογήσει για την εύρεση ή Χειροτονία ιερέως, Βλέπων στην αγωνία και τη στενοχωρία του πιστού Του λαού. Προσωρινώς η πόλη της Καζαμπλάνκας θα εξυπηρετείται από τον ιερέα του Ραμπάτ και τον ίδιο το Μητροπολίτη περιοδικώς και βάσει προγράμματος.
Παρά τις υπάρχουσες συνθήκες, που θα ωθούσαν σε πλήρη απογοήτευση ανθρωπίνως, μέσα σε ισλαμικά και πολλάκις σκληρότατα περιβάλλοντα, τόσον ο Μητροπολίτης Καρθαγένης όσο και οι πιστοί αποχαιρετήθηκαν με χαμόγελο και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και ο Θεός θα τα οικονομήσει και πάλιν σε αυτό το πρόβλημα.
Έτσι θα συνεχιστή τις επόμενες ημέρες το ποιμαντικό οδοιπορικό τόσον στον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι Μπιζέρτας, όσον και στην μακρινή Αλγερία.
Πρωτίστως λοιπόν εφοδίασε με πλούσιες πνευματικές εμπειρίες και ευλογίες το ποίμνιό του, αλλά και ζήτησε να του δώσουν και αυτοί το επιμίσθιό του..., που δεν είναι άλλο από τις προσευχές τους, τα χαμόγελα και την αγάπη τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου