Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Φόρο τιμής στους ήρωες του Ελ Αλαμέιν απέτισε ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός

el alamein 2014 02

 pyramisnews.gr
                              
Σαν ένα καντήλι στην ψυχή των ηρώων του Ελ Αλαμέιν, των αγωνιστών που πρωτοστάτησαν, πριν από 72 χρόνια, στη μεγάλη αυτή μάχη που έμελλε να αποτελέσει το ξεκίνημα του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν το προσκύνημα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στο Ελληνικό Κοιμητήριο στην παραθαλάσσια αυτή περιοχή της Αιγύπτου. Εκεί, όπου, 81 αξιωματικοί και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 254 στρατιώτες τραυματίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος.

el alamein 2014 01
 
Στο φόρο τιμής στο Ελ Αλαμέιν, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, όλοι ήταν εκεί: Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ο οποίος ετέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση. Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του Αντουανέττα. Ο Κύπριος Πρέσβης και πολλοί άλλοι Πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών αρχών που βρίσκονται στην Αίγυπτο. Οι εκπρόσωποι των αγωνιστών εκείνης της εποχής. Οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Αίγυπτο, ο Αντιπρόεδρος για το Κάιρο κ. Νικόλας Πολίτης, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτηρίων κ. Πάρις Μακρής για την Αλεξάνδρεια. Οι πρόσκοποί μας με επικεφαλής τον Βοηθό Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων κ. Αλέκο Καζαμία, Τα σχολεία μας με τους Δ/ντές τους και οι μαθητές κρατώντας τη τιμημένη σημαία. Και πολύς κόσμος.

el alamein 2014 06

el alamein 2014 09

el alamein 2014 11
 
Όλους καλωσόρισε θερμά ο Δ/ντής της Δ/νσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων και Αναπήρων (ΔΕΠΑΘΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Απόστολος Δεληγιάννης, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες μαχητές εκείνης της εποχής που έπεσαν υπέρ πατρίδος, υπερασπιζόμενοι τα υπέρτατα και πανανθρώπινα ιδανικά της φυλής μας, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
«Η θυσία τους αυτή λάμπρυνε την πολεμική αρετή των Ελλήνων για μία ακόμη φορά στη μακραίωνη ιστορία του Έθνους μας», τόνισε ο Αντισυνταγματάρχης Απόστολος Δεληγιάννης.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/epimnimosini-deisi-sto-el-alamein-2014/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου