Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ UNESCO ΚΑΙ UNICEF ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΜΕ ΤΗΝ Ι.ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ UNESCO ΚΑΙ UNICEF ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΜΕ ΤΗΝ Ι.ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ 2ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ UNESCO ΚΑΙ UNICEF ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΜΕ ΤΗΝ Ι.ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ 3Την 18η Οκτωβρίου 2014, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων επισκέφθηκε διαδοχικώς τα Γραφεία των Αντιπροσωπειών UNESCO και UNICEF στο Κονγκό-Μπραζαβίλ, προκειμένου να συζητήσει την αξιοποιήση εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προγραμμάτων επ’ωφελεία των μαθητών των ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» και του Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος».
Οι διευθυντές των παραρτημάτων των ανωτέρω διεθνών οργανισμών, κα.Ana Elisa de Santana Afonso και κος. Aloys Kamuragiye υποδέχθησαν εγκαρδίως τον Επίσκοπο και απεδέχθησαν αμέσως το παρακλητικό του αίτημα. Επίσης, ζήτησαν την μόνιμη συνεργασία της Ορθοδόξου Εκκλησίας (διά των Ενοριακών Κοινοτήτων και του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου) στην προώθηση εκστρατειών ενημέρωσης και αντιμετώπισης επιδημιών και ενδημουσών τροπικών ασθενειών, αρχής γενομένης από την εκστρατεία πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας περί του τρόπου προφυλάξεως από τον θανατηφόρο ιό Ebola.
Κατόπιν αυτού, τις αμέσως επόμενες μέρες θα αρχίσει η μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Φωνή της Ορθοδοξίας» και η διανομή εντύπου υλικού από τους Ιερούς Ναούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου