Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Πρέσβεις των αραβικών κρατών, στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, στο Ναιρόμπι της Κένυας

patriarxis me araves presveis stin kenya
                              
pyramisnews.gr

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχαν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ οι πρέσβεις των αραβικών κρατών, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Ναιρόμπι της Κένυας.
 
Στις 14 Οκτωβρίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε την κατοικία του Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κένυα κ. Mahmoud Ali Talaat.
 
Αξιοσημείωτη η παρουσία στην δεξίωση του συνόλου των Πρέσβεων των Αραβικών Ισλαμικών κρατών μεταξύ αυτών του Κουβέιτ, της Λιβύης, του Ομάν, του Ιράκ, των Ηνωμένων Εμιράτων, της Αλγερίας, του Σουδάν, της Αραβικής Κοινοπολιτείας, του Μαρόκου, της Σαουδικής Αραβίας, και του Κατάρ.
 
Επίσης παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας Ali Abass, ο Αποστολικός Νούντσιος, ο Πρέσβης της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας και Άραβες επιχειρηματίες.
 
Στην προσφώνησή του, ο Πρέσβης της Αιγύπτου αναφέρθηκε στην παρουσία των εκπροσώπων των αραβικών χωρών και τόνισε πως ιδιαίτερα σήμερα πρέπει να συνεργαστούν με τον χριστιανικό κόσμο για να σταματήσουν την τρομοκρατία των φανατικών ισλαμιστών και να συνεχίσει έτσι η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Μέση Ανατολή.
 
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία τόσων εκπροσώπων του αραβικού κόσμου, και είπε πως αυτή την βραδιά ο Θεός χαίρεται που βλέπει χριστιανούς και μουσουλμάνους να βρίσκονται στον ίδιο χώρο «γιατί όλοι είμαστε εικόνες Του» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Αίγυπτος είναι η πόρτα της Αφρικής, ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι που διευκολύνει την πορεία αγάπης του στις Αφρικανικές χώρες και πως θα συνεχίσει να προσεύχεται για την επικράτηση της ειρήνης όχι μόνο στην Μέση Ανατολή αλλά σε όλο τον κόσμο.
 
Τέλος προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον Αιγύπτιο Πρέσβη τον θυρεό του Πατριαρχείου.

http://pyramisnews.gr/idiaitera-thermi-i-ypodoxi-tou-patriarxi-theodorou-apo-toys-presveis-ton-aravikon-kraton-stin-kenya/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου