Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Συγκίνηση στην παρουσίαση βιβλίου για τον Πατριάρχη Πέτρο Ζ'

Romfea.gr

ekdilosi-34
 
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
 
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2014 η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Γουινέας Γεωργίου «ΠΕΤΡΟΣ Ζ’ - Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (1997-2004)» στο "Σπίτι της Κύπρου" στην Αθήνα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Τανζανίας κ. Δημήτριος ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.
Στη συνέχεια π. Θωμάς Συνοδινός ως Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ανέγνωσε χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό του Πρέσβη της Κύπρου κ. Κυριάκου Κενεβέζου, και αμέσως μετά ο ηθοποιός Ανδρέας Βουγιούκας απήγγειλε ένα ποιήμα του Καβάφη.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Λέκτορας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τζουμέρκας, ο οποίος έκανε την παρουσία του συγγραφέα Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεωργίου.
Συγκινητική ήταν η ομιλία του Ομότιμου Καθηγητού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντού του Ιστορικού Αρχείου της Ιεράς Συνόδου Σπυρίδωνος Κοντογιάννη.
Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Μητροπολίτης Γουινέας ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς της έκδοσης.
Να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η γνωστή τραγουδίστρια Κωνσταντίνα με τον Μαέστρο Γιώργο Παγιάτη, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, αλλά και τραγούδια για την Αλεξάνδρεια.
Στην εκδήλωση παρέστησαν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και πλήθος κόσμου.

ekdilosi-45

Περισσότερα...   http://www.romfea.gr/epikairotita/28789-2014-12-15-23-48-08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου