Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κατάθεση θεμελίου λίθου σε νέο ορθόδοξο γυμνάσιο στην Ι.Μητρόπολη Κένυας

Romfea.gr

kenia-2
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος άρχισε μια μεγάλη περιοδεία, με φορτηγό της Μητροπόλεως, επισκεπτόμενος ενορίες και σχολεία, κάνοντας διανομή τροφίμων, ρουχισμό, παπούτσια, σχολικά βιβλία και παιχνίδια.
Έτσι, στις 26 Δεκεμβρίου λειτούργησε στον ιερό ναό της Γεννήσεως του Χριστού στους Μασάι και στις 28 Δεκεμβρίου στον ιερό ναό Παναγίας Μαλέουα, επισκεπτόμενος τις διάφορες ενορίες των περιοχών αυτών, επιβλέποντας την πρόοδο που επιτελείται στα σχολεία.
Καθ’ οδόν, στις 27 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκε σχολεία και ενορίες των γύρω περιοχών.
Στις 29 Δεκεμβρίου, το πρωί, κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο του νέου ορθόδοξου γυμνασίου, που βρίσκεται στην περιοχή της νοτίου Νιάντζας, 18, μόλις, χιλιόμετρα από την Τανζανία.
Στον ίδιο χώρο – να σημειωθεί – που βρίσκεται ο ιερός ναός του Αποστόλου Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος, προ εικοσαετίας, έκτισε το δημοτικό σχολείο, όπου φοιτούν 700 παιδιά.
Στην τελετή του θεμελίου λίθου παρέστησαν οι ιερείς της περιοχής, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, πολιτικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος, μετά την κατάθεση του θεμελίου λίθου, είπε ότι μόλις επέστρεψε από την Αλεξάνδρεια, όπου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής χειροτόνησε στο επισκοπικό αξίωμα τον βοηθό του, Επίσκοπο Νιτρίας Νεόφυτο, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Στη συνέχεια, τόνισε, στην ομιλία του, τη σπουδαιότητα που δίνει η Εκκλησία της Κένυας στον τομέα της παιδείας, ιδιαίτερα στις απομονωμένες περιοχές, όπως αυτή η περιοχή που ετέθη ο θεμέλιος λίθος.
Πρωταρχικό μας μέλημα, είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες παιδείας, πάντοτε με τις ευλογίες της Εκκλησίας, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε χρηστούς πολίτες της αυριανής μας κοινωνίας.
Ευχαρίστησε, επίσης, τους διευθυντές τόσο του δημοτικού όσο και του γυμνασίου, με τους βοηθούς τους, όπως και τα συμβούλια των δύο σχολείων, καθώς και τις τοπικές αρχές, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την όλη προσπάθεια και φρόντισαν να πραγματοποιηθεί η εκπλήρωση αυτού του νέου εκπαιδευτικού ιδρύματος (εδώ να σημειωθεί ότι το γυμνάσιο ήδη λειτουργούσε στους χώρους του ιερού ναού).
Μετά την κατάθεση του θεμελίου λίθου, ο Σεβασμιώτος συνέχισε, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Ιωάννου Μανιάτα, όπου 50μελής χορωδία νέων και νεανίδων εκτέλεσαν πλούσιο χορωδιακό πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του απόφοιτου της Πατριαρχικής Σχολής, μουσικολογιωτάτου πατρός Ρωμανού.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Πατήρ Ρωμανός σπούδασε εκτός από την Πατριαρχική Σχολή και το Διδασκαλικό Κολλέγιο, Μουσική, με υποτροφία της Ιεράς Μητροπόλεως, λόγω του εξαιρετικού ταλέντου που διαθέτει.
Ο Σεβασμιώτατος, μετά την υπέροχη εκτέλεση της χορωδίας αυτής, ευχαρίστησε τον π. Ρωμανό και τους νέους για την εξαιρετική εμφάνισή τους και υποσχέθηκε ότι θα τους υποστηρίξει για την παραγωγή ψηφιακού δίσκου. Μάλιστα, χαριτολογώντας, τους είπε ότι η εκτέλεσή τους μπορούσε να συγκριθεί με τις καλύτερες χορωδίες της Ευρώπης.
Ο Σεβασμιώτατος αύριο θα επισκεφθεί τις κοινότητες που βρίσκονται στην περιοχή Χόμα Μπέι, Νιέρι, Έμπου, Μέρου, Δυτική Κένυα και Νάντι, όπου αναπτύσσεται κι εκεί μεγάλο ιεραποστολικό έργο με σχολεία και ενορίες και θα συνεχίσει τη διανομή των πραγμάτων που αναφέραμε πιο πάνω.
Επιστρέφοντας πίσω, θα επισκεφθεί ένα νέο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή Πομέτ, το οποίο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση αποφοίτου της Πατριαρχικής μας Σχολής.
Τέλος, να σημειωθεί ότι όλη αυτή η διαδρομή είναι περίπου 1500 χιλιόμετρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου