Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ Ι. Μ. ΜΕΜΦΙΔΟΣ

 
Την Παρασκευή 26η Δεκεμβρίου 2014, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την  Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Καΐρου, επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και της Φυγής της Αγίας Οικογενείας  εις Αίγυπτον, σύμφωνα με την κατά Ματθαίον Ευαγγελική Διήγηση. Μετά του Μακαριωτάτου συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, Μέμφιδος κ. Νικόδημος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι  Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος και Βερενίκης κ. Χρυσόστομος. Τον θείον λόγον κήρυξε αραβιστί ο Παν. Αρχιμ. κ. Δαμασκηνός Αλζαράι, ομιλήσας καταλλήλως περί του νοήματος της θείας Ενανθρωπήσεως.
Προ της απολύσεως της θ.Λειτουργίας η Α.Θ.Μ. ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, επαινώντας την επί πολλά έτη παραδειγματική αφοσίωση και αθόρυβη διακονία του, τόσον εις τον Θρόνον όσο και εις το πρόσωπον του Μακαριωτάτου, ήδη από τα χρόνια της εις Ζιμπάμπουε παραμονής των.
Στην εόρτια Σύναξη παρευρεύθησαν η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Λαμπρινή Κομίνη, ο Αντιπρόεδρος της Ελλην. Κοινότητος Καίρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Αντιπόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φουμέλης, ο επικεφαλής των Ορθοδόξων Αραβοφώνων Προσκόπων Καίρου Dr. Nadim Eskander κ.ά. επίσημοι, και παρετέθη εορταστική δεξίωση προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου