Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

"Μεγάλη τιμή για την καϊρινή παροικία αποτελεί η χειροτονία του νέου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου..."

xrysostomos 01

pyramisnews.gr

Μεγάλη τιμή για την καϊρινή παροικία αποτελεί η χειροτονία του νέου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου, που διετέλεσε επί πέντε περίπου χρόνια ως ένας από τους πια αγαπητούς εφημέριους του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.
Ο κ. Χρυσόστομος πήρε τον τίτλο του από την πάλαι ποτέ Επισκοπή της πόλης που τώρα ακούει στο όνομα Βεγγάζη, δηλαδή εκείνην ακριβώς την πόλη και την παροικία που τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε με αυταπάρνηση ο νέος Επίσκοπος Βερενίκης, και ο οποίος τίτλος του ξαναδώθηκε σε Επίσκοπο μετά από μισή χιλιετία, όπως με συγκίνηση ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στη χειροτονία που τελέστηκε με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, την ημέρα της πανηγύρεως του ναού στις 6 του Δεκεμβρίου. Στους επισήμους, ο εορταζόμενος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, ο οποίος ανέγνωσε τιμητικά και το «Πάτερ Ημών», στο πλευρό της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη και παρουσία του Προέδρου των Αραβορθοδόξων κ. Ρομπέρ Χόσνι.
Το τιμητικό παρών έδωσαν πολλά μέλη της παροικίας και την κυριώνυμο ημέρα του Αγίου Νικολάου αλλά και την παραμονή, όπου ο ψηφισθείς Επίσκοπος διάβασε το μεγάλο μήνυμα, παρουσία του εορτάζοντος Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλου Λάζαρη και της συζύγου του Αντουανέττας Λάζαρη, της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Χρίστου Καποδίστρια, και πολλών άλλων επισήμων. Από την Ελλάδα, να σημειωθεί ότι ήρθε για την χειροτονία ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Περιστερίου, αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος. Παραβρέθηκαν επίσης η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος αρμόδιος για τα εκκλησιαστικά κ. Αντώνης Διαμαντίδης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και πολύς κόσμος.
Την επομένη, ημέρα και της χειροτονίας, από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου βρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν και η Επόπτρια Γραφείων και Μεγάλη Ευεργέτιδα της παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη, Πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και πολύς κόσμος.
Ακολούθησε εόρτιο γεύμα στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, προς τιμήν του νεοχειροτονηθέντος Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.

http://pyramisnews.gr/xeirotonia-episkopou-verenikis-xrysostomou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου