Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Ιεραποστολικής Ομάδας -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ

Ανακοίνωση της Ιεραποστολικής  Ομάδας -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-
31Δεκ
 
fdathanasiou.wordpress.com

ceb3ceafcebdceb5-cebccebfcebbcf8dceb2ceb9-ceb3cf8ccebcceb1-2
 
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Χριστός ετέχθη. Χρόνια πολλά.
«Αν δεν μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα για τους άλλους, κάνε πολλά μικρά με σπουδαία Αγάπη».
Με αυτή τη βασική αρχή ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια, προκειμένου να προσφέρουμε στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας.Και παρόλο που οι δυνατότητές μας ήταν πολύ μικρές η Πρόνοια του Δωρεοδότη Θεού τις ενίσχυσε ποικιλοτρόπως .Ήδη διανύουμε τον δέκατο χρόνο δράσης μας και ο εκάστοτε ετήσιος απολογισμός μάς επιβάλλει να αναπέμψουμε δοξολογικές ευχαριστίες προς τον εν Τριάδι Θεό και στην Υπεραγία Θεοτόκο για την ενίσχυση του έργου μας. Βρισκόμαστε στην ανατολή του νέου πολιτικού έτους και αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ευχαριστήσουμε για την πολυποίκιλη συνεργασία μας και για την εμπιστοσύνη που συνεχίζετε να μας δείχνετε.
Μακάριος ὁ συνιῶν ἐπὶ πτωχὸν καὶ πένητα · ἐν ἡμέρᾳ πονηρᾷ ρύσεται αὐτὸν ὁ Κύριος. Κύριος διαφυλάξαι αὐτὸν καὶ ζήσαι αὐτὸν καὶ μακαρίσαι αὐτὸν ἐν τῇ γῇ καὶ μὴ παραδῷ αὐτὸν εἰς χεῖρας ἐχθρῶν αὐτοῦ. (Ψαλμός 40, 2-3)
Στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης και ένδειας που διέρχεται η Ελλάδα, με τους εξαντλητικούς φόρους και την υπολειτουργία όλων των κρατικών και κοινωνικών δομών, μάς συγκινούν οι ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν το υστέρημά τους με σκοπό να διατεθεί στην κάλυψη αναγκών των ιεραποστολικών κλιμακίων. Η διαδικτυακή μας ομάδα, με σύνεση διαχειρίζεται αυτά «τα ιερά χρήματα» σε έργα αγάπης και υποστήριξης ς Ιεραποστόλων που γνήσια και καλλίκαρπα επιτελούν την σπουδαία αποστολή τους, δίνοντας ζωντανή και αγία μαρτυρία της Ορθοδοξίας στα Έθνη.
Ο ρόλος μας συνεχίζεται να είναι ακόμα ερανικός και συνεργαζόμαστε αρμονικά με δύο ιεραποστολικούς συλλόγους (που εκδίδουν τις σχετικές αποδείξεις) «άχρι καιρού», έως ότου γίνει πράξη η αυτόνομη και αυτοδύναμη  επίσημη παρουσία μας.Γι ‘αυτό να προσεύχεστε.
Απολογισμός του έτους 2014
Η ομάδα μας δραστηριοποιείται στην ιεραποστολή σε δύο τομείς. Στην εξωτερική ιεραποστολή, με οικονομική ενίσχυση ιεραποστολικών κλιμακίων και στην εσωτερική ιεραποστολή.
Α.Δραστηριότητες της ομάδας στην Εξωτερική Ιεραποστολή κατά το 2014
1.Η αποστολική εμπειρία εκφράζεται με την αναγγελία του «Ευαγγελίου της δόξης» συνεχώς σε νέα σύνορα και απρόσιτες περιοχές. Απρόσιτες όχι μόνο με τη γεωγραφική έννοια αλλά και την κοινωνική. Μια σύγχρονη ασθένεια που απειλεί να παραλύσει τη χριστιανική ιεραποστολή είναι η αντίληψη ότι, εφόσον παντού υπάρχει ανάγκη ευαγγελισμού, είμαστε όλοι «ιεραπόστολοι» ˙κατά συνέπεια περιοριζόμαστε στις υπάρχουσες συνθήκες ζωής, αγνοώντας τις πιο δύσκολες και λησμονημένες περιοχές χριστιανικής μαρτυρίας. Στην τελευταία όμως εντολή Του ο Κύριος επιμένει σε μια καθολική τοποθέτηση: «Και έσεσθέ μοι μάρτυρες εν τε Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης» (Πράξ. 1: 8).
 
article_16405
 
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την περυσινή ιεραποστολική μας δραστηριότητα, με την οικονομική ενίσχυση της πολυμελούς οικογένειας του μακαριστού φτωχού και αθόρυβου Ινδονήσιου Ιεραποστόλου π.Αθανασίου Μανάλου, που ζει στην περιοχή Taratung της Σουμάτρας.
Ο μακαριστός π.Αθανάσιος κοιμήθηκε την 25 το η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 μετά από μακροχρόνια ασθένεια ανεπάρκειας καρδιάς, αφού δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το ποσό των 4000 ευρώ που χρειαζόταν για την χειρουργική θεραπεία του προβλήματος του. Η οικογένειά του αποτελείται από την πρεσβυτέρα Θεοδώρα και πέντε (5) ανήλικα παιδιά και ζούνε σε συνθήκες πολύ μεγάλης φτώχειας. Συγκεντρώσαμε σε δύο δόσεις ένα σημαντικό για την περιοχή χρηματικό ποσό και το αποστείλαμε στην οικογένεια, προσπαθώντας να την στηρίξουμε στην νέα δύσκολη φάση της, μετά τον θάνατο του π.Αθανασίου.
2.Ενισχύσαμε σε δύο φάσεις το ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως Μαδαγασκάρης. Συγκεκριμένα μετά από την δημοσίευση επιστολής – έκκλησης του Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης κ.κ.Ιγνατίου σε ιεραποστολικό περιοδικό και την αναδημοσίευσή μας στο ιστολόγιο -ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ- μέλος της ομάδας μας από την Κύπρο, πρόσφερε σημαντικότατο ποσό για την έναρξη του συσσιτίου των παιδιών της ιεραποστολής, που είχε διακοπεί λόγω έλλειψης χρημάτων. Έτσι το συσσίτιο άρχισε πάλι να λειτουργεί. Επίσης το συγκεκριμένο μέλος της ομάδας μας πρόσφερε χρήματα για την συνέχιση του έργου του Ορφανοτροφείου της Μητρόπολης Μαδαγασκάρης καθώς και σημαντικό ποσό για την οικογένεια του π.Αθανασίου Manalu.
3.Οικονομική ενίσχυση στάλθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ρουάντας και Μπορούντι, προκειμένου να διατεθεί για τις ανάγκες των σχολείων που λειτουργεί στην περιοχή η Ορθόδοξη Ιεραποστολή.
4.Τέλος οικονομική ενίσχυση στάλθηκε προς τους διωκόμενους αδελφούς μας στη Συρία.
Είναι γνωστό ότι η αποστολική εμπειρία και μαρτυρία κορυφώνεται στο μαρτύριο. «Και έσεσθέ μοι μάρτυρες». Μ ‘άλλα λόγια: «Θα πρέπει κάτι ουσιαστικό να πείτε για τη ζωή Μου και τον θάνατό Μου: με τη ζωή σας, με τον θάνατό σας». Είναι ενδεικτικό ότι η ελληνική λέξη της Καινής Διαθήκης «μάρτυς» έχει δύο έννοιες. Η μία, δίνω μαρτυρία και η άλλη, καταθέτω αυτήν τη μαρτυρία σφραγίζοντάς την με αίμα, με «μαρτύριον». Η γνώση του προσώπου του Χριστού θα ολοκληρωθεί με την υπαρξιακή γνώση του θανάτου Του: «Του γνώναι αυτόν και την δύναμιν της αναστάσεως αυτού … συμμορφούμενοι τω θανάτω αυτού» (Φιλ 3:10.). Αυτό παραμένει κοινή κλήση για τα μέλη της Εκκλησίας, μερίδιο όλων των πιστών στη μαρτυρία και στο μαρτύριό της. Σήμερα οι διωκόμενοι αδελφοί μας στην Συρία ζούνε αυτό το μαρτύριο της μαρτυρίας του Χριστού, για το οποίο ελάχιστοι μιλούν και ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν το μέγεθος του μαρτυρίου.Οι ανάγκες τους πάρα πολλές, και προσευχόμαστε να αφυπνισθεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τους διωκόμενους αδελφούς μας.
Β. Δραστηριότητες στην Εσωτερική Ιεραποστολή.
1.Επειδή ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, διαθέσαμε ένα χρηματικό ποσό για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών τους.Για τον σκοπό αυτό υπάρχει η ιστοσελίδα μας -ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – στο facebook, όπου γίνονται σχετικές εκκλήσεις.
 
ΕΞΩΦΥΛΟ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ
 
2.Στις βασικές δραστηριότητες της ομάδος ήταν η έκδοση τεσσάρων νέων βιβλίων (αυξάνοντας τον αριθμό των εκδοθέντων μέχρι τώρα σε επτά), με κορυφαία έκδοση τον Παρακλητικό Κανόνα στο Θείο και Προσκυνούμενο, Πανάγιο και Παράκλητο Πνεύμα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού .Πρόκειται για την πρώτη , μοναδική και ως εκ τούτου ΙΣΤΟΡΙΚΗ έκδοση στην Ελληνική υμνογραφική γλώσσα, του μοναδικού κειμένου της εκκλησιαστικής γραμματείας με παρόμοιο θέμα, που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στα Ρωσοσλαβονικά. Η έκδοση αυτή αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή και ευλογία γιαυτό και στο εξής θεωρούμε τον Άγιο Ισαπόστολο και μάρτυρα της Εκκλησίας μας Μάξιμο Γραικό, σαν προστάτη της ομάδος μας στις ιεραποστολικές μας δραστηριότητες.
3.Τα υπόλοιπα βιβλία που εκδόθηκαν είναι:
- Ασκητές της Αθωνικής Βίγλας. (Εκδόσεις Μύρτος)
- Η Παιδαγωγία στην εν Χριστώ ζωή. Εισοδεύοντας στην ορθόδοξη πνευματικότητα και στο Μυστήριο της Μετανοίας. (Εκδόσεις Γράφημα)
- Η Υπέρμαχος Στρατηγός. Η Παναγία στη ζωή της Ρωμιοσύνης. (Εκδόσεις Γρηγόρη).
Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα των βιβλίων τα διαθέτουμε για τους ιεραποστολικούς σκοπούς της ομάδος μας.
Περισσότερα για τα βιβλία μας θα βρείτε στο ιστολόγιο -ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ- και συγκεκριμένα στη διεύθυνση.
https://fdathanasiou.wordpress.com/2014/11/16/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84/
 
3. ΝΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ.
cebcceb1cebdceb1cebbcebfcf85-ceb1ceb8ceb1cebdceb1cf83ceb9cebfcf83-σελίδα-011
 
Πρώτη δραστηριότητα για την νέα χρονιά είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την οικογένεια του π.Αθανασίου Manalu στην Ινδονησία.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή να καταθέτουν τις δωρεές τους στον λογαριασμό.
Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(IBAN, GR 6102604690000640100058162)
(Δικαιουχος π.Δημήτριος Αθανασίου)
Επειδή θα εκδοθούν και αποδείξεις από Ιεραποστολικό σύλλογο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε, παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση διαμονής).
Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι το e-mail επικοινωνίας είναι: fdathanasiou@gmail.com.
Τέλος ευχόμαστε ο Κύριός μας,δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Οσίου πατρός ημών Μαξίμου του Γραικού,του Ισαποστόλου και Ομολογητού, να χαρίσει ουράνια αμοιβή στους ευγενείς δωρητές, που προσφέρουν στους έχοντας ανάγκη, αλλά να ευλογεί και να δυναμώνει τους ιεραποστόλους, τους ευαγγελιζομένους την ειρήνη στα πέρατα της γης.
Για την διαδικτυακή ομάδα -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-
π. Δημήτριος Αθανασίου
Άρτα
 
https://fdathanasiou.wordpress.com/2014/12/31/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου