Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς: "Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να αντισταθεί στην εξάπλωση του ισλαμικού εξτρεμισμού στην Αφρική"

Romfea.gr

ionas
 
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην χριστιανική πίστη και αναλάβουν πιο ενεργετική στάση, κάλεσε το ποίμνιο του κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμπάλας και Ουγκάντας κ. Ιωνάς.
Ο αφρικανός Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας φανερά προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, δήλωσε ότι πολλοί Χριστιανοί στην Ουγκάντα και σε όλο τον κόσμο, δεν είναι πλήρως αποδέκτες του χριστιανικού μηνύματος της ειρήνης, της αγάπης και της δικαιοσύνης.
Σε άλλο σημείο ο κ. Ιωνάς αναφέρθηκε στα προβλήματα της που επικρατούν στην Ουγκάντα όπως η διαφθορά, η παιδική πορνεία, οι θυσίες, τα μάγια, υπογράμμιζοντας ότι όλα αυτά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιωνάς ανέγνωσε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, τονίζοντας το σημείο που αναφέρει: "Η επιθυμία επιβολής παράλογων ιδεολογικών επιταγών πυροδοτεί την τρομοκρατία και ο τζιχαντισμός απειλεί τη διεθνή νομιμότητα."
Με αφορμή την παράγραφο αυτή ο Μητροπολίτης Ιωνάς μεταξύ άλλων τόνισε: "Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να αντισταθεί στην εξάπλωση του ισλαμικού εξτρεμισμού στην Αφρική".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου