Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

25ο Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας

 
Romfea.gr
 
 
seminario-7
 
Με τις ευλογίες του Σεπτού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ πραγματοποιήθηκε και αυτή την χρονιά το 25ο Σεμινάριο αρχής γενομένης από τον Ιούλιου του 1990.
Ιερείς από κοντινές αλλά και μακρινές ενορίες έρχονται για ένα μήνα, και πάντα τον Ιούλιο, γιατί ο Αύγουστος είναι αφιερωμένος στην Παναγία και οι υπεύθυνοι Ιερείς πρέπει να παρευρίσκονται στις ενορίες τους.
Την πρώτη χρονιά είχαν συναχθεί 13 Ιερείς, την δεύτερη χρονιά ο διπλάσιος αριθμός και σήμερα παρακολουθούν το Σεμινάριο 75 Ιερείς, διάκονοι και λίγοι λαϊκοί.
Η λατρευτική ζωή έχει πρωτεύουσα θέση, κάθε ημέρα όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Απόδειπνο, ενίοτε γίνονται και εξορμήσεις στις ενορίες του Κολουέζι, ενώ στο Ανδρικό Μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων γίνεται λειτουργία, και εν συνεχεία πραγματοποιείται ανταλλαγή σκέψεων.
Η Παγκοσμιοποίηση δεν αναστάτωσε μόνο την Ευρώπη και την Αμερική αλλά όρμησε πολύ δυνατά στον ευάλωτο αλλά καλό μεγάλο κόσμο της Αφρικής.
Στήνονται «εκκλησίες» με παράξενα ονόματα, και τα ήθη των Αφρικανών αλλάζουν, σύμφωνα με περιστατικά που αναφέρουν οι Ιερείς στο Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Έτσι απαιτείται ανεφοδιασμός δυνατός εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας, μα προπαντός πνευματική θωράκιση.
Το παράδοξο που φαίνεται στους απλούς αυτούς λευίτες είναι ότι διαθέτουν καρδιά απλή και διάθεση διάπλατη, κάτι που βοηθά την Ιερά Μητρόπολη να σταθεί στα πόδια της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου