Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Συνάντηση Μητροπολίτη Κένυας με τον κυβερνήτη του Ναϊρόμπι

Romfea.gr

nairobi-1

Γύρω στο μεσημέρι, ο κυβερνήτης της Ναϊρόμπης Δρ Evans Kidero δέχθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο.
Μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο Σεβασμιώτατος, αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ενεργό συμμετοχή της Εκκλησίας, για προαγωγή του έργου της φιλανθρωπίας, της παιδείας, των ιατρικών υπηρεσιών, των επισιτιστικών προγραμμάτων κ.λ.π.
Ο κυβερνήτης της Ναϊρόμπης άκουσε με πολλή προσοχή τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Μητρόπολης Κένυας και υποσχέθηκε ότι αν χρειαστεί θα βοηθήσει και ο ίδιος για να συνεχιστούν αυτά τα προγράμματα.
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο πατήρ Βενέδικτος, εφημέριος του ιερού ναού Αποστόλου Παύλου, σε περίχωρο της Ναϊρόμπης.
Ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε τον κυβερνήτη να παραστεί στη θεία λειτουργία, που θα τελέσει ο ίδιος στον πιο πάνω ναό, όπου θα υπάρξουν εορταστικές εκδηλώσεις από τους νέους και τις μητέρες.
Ο κυβερνήτης δέχθηκε με πολλή χαρά την πρόσκληση και είπε ότι θα παρευρεθεί.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο κυβερνήτης αναφέρθηκε με πολλή και ιδιαίτερη χαρά για τις αδελφικές σχέσεις που ανέπτυξαν οι δύο πρωτεργάτες της ελευθερίας και πρώτοι προέδροι των χωρών, Γιόμο Κενυάτα και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄.
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφέρει τις γενικότερες δραστηριότητες στην αφρικανική ήπειρο και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ο Β΄, για ενίσχυση, πνευματική και υλική, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες της Αφρικής.
Ο κυβερνήτης άκουσε με πολλή προσοχή τους λόγους του Σεβασμιωτάτου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ουσιαστική παρουσία της Ορθοδοξίας στον χώρο της Αφρικανικής ηπείρου.
Στη συνέχεια ο κυβερνήτης ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στους χώρους του μεγάρου.

Περισσότερα...  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/1938-sunantisi-mitropoliti-kenuas-me-ton-kuberniti-tou-naϊrompi-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου