Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

" Η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κένυας, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου, υποστηρίζει πάντοτε έργα φιλανθρωπίας για προστασία των ορφανών παιδιών... "

Romfea.gr.

Ακόμα ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας    
oikotrofeio-1
 
Την Κυριακή το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, σε συνεργασία με ειδική επιτροπή που συστήθηκε για τη δημιουργία ενός νέου ορφανοτροφείου, παρέστη και μίλησε κατά την πρώτη εναρκτήρια ανακοίνωση ότι, ύστερα από επιθυμία του αείμνηστου πατρός Γερασίμου, ιερέα της κοινότητας αυτής, ο οποίος δώρισε το οικόπεδο και με τη συνεργασία διαφόρων φιλανθρωπικών οργανισμών και ορφανοτροφείων της Ναϊρόμπης και των περιχώρων, έγιναν οι πρώτες εισφορές για το κτίσιμο του ορφανοτροφείου τούτου.
Πριν από την τελετή, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου πατρός Γερασίμου, ο οποίος πέθανε πριν από ακριβώς έναν χρόνο.
Σε ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του πατρός Γερασίμου, σε δύσκολες εποχές, γύρω στη δεκαετία του ’80, όταν, μόνος του, περπατούσε μακρινές αποστάσεις, για να μεταφέρει το μήνυμα της ορθοδοξίας σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Κένυας.
Ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την προσφορά του πατρός Γερασίμου ως ένα μεγάλο θαύμα, γιατί, σήμερα, στις περιοχές αυτές υπάρχουν ναοί και υπηρετούν 20 (είκοσι) περίπου ιερείς, οι περισσότεροι των οποίων υπήρξαν πνευματικά του παιδιά.
Κάλεσε όλους να ενθυμούνται, πάντοτε, τον ζήλο, την αυταπάρνηση και τη θυσία, με τα οποία μπόρεσε να φυτέψει το δέντρο της ορθοδοξίας στους τότε ανευαγγελίστους.
Μίλησαν διάφοροι εκπρόσωποι των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων για το υπό ανέγερση έργο και ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε ειδική ανακοίνωση που φέρει την ονομασία «Διακονία αγάπης».
Αυτή ήταν εξάλλου και η επιθυμία του πατρός Γερασίμου. Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τους οργανωτές και όλους τους υπευθύνους των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που παρέστησαν και προσέφεραν χρηματικό ποσό για το ξεκίνημα του έργου αυτού.
Είπε, χαρακτηριστικά, ότι η Ορθόδοξη Μητρόπολη Κένυας, με τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄ , υποστηρίζει, πάντοτε, τέτοιου είδους έργα φιλανθρωπίας για προστασία των ορφανών παιδιών.
Ήδη, είπε, στη Μητρόπολη Κένυας λειτουργούν ορφανοτροφεία και επισιτιστικά προγράμματα, που επεκτείνονται σ’ όλη την επικράτεια της Κένυας.
Ο ίδιος είπε ότι θα συνεχίσει, όπως πάντοτε, να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει τέτοια προγράμματα, τα οποία, οπωσδήποτε, θα ανακουφίζουν τα απροστάτευτα και εγκαταλειμμένα ορφανά.
Σε ανάμνηση του γεγονότος τούτου, ο Σεβασμιώτατος φύτεψε ένα ειδικό τροπικό δέντρο και κάλεσε όλους, με κάθε δυνατό μέσο που διαθέτουν, να βοηθήσουν στην εκπλήρωση του οράματος του πατρός Γερασίμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου